Οι έλληνες σχεδιαστές έχουν πολλά να πουν και εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειάζονται όλη τη στήριξή μας για να δείξουν τις δυνατότητές τους. Ήδη πολλά ελληνικά brands έχουν καταφέρει να κερδίσουν διεθνή αναγνώριση και βρίσκονται σε καταστήματα και πολυτελή εμπορικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο ελπίζουμε και για τη νέα γενιά ελλήνων σχεδιαστών, τους οποίους επέλεξε να στηρίξει με το δικό της τρόπο η Χρυσάνθη Γκούρου, δημιουργός του Aiki DiouNot.

Το Aiki DiouNot είναι ένα ψηφιακό fashion concept που δίνει την ευκαιρία και το χώρο σε νέους σχεδιαστές να δημιουργήσουν -όχι απλά να προβάλλουν- την πρώτη τους συλλογή. Το ταλέντο τους συναντά την τεχνογνωσία του brand και μαζί δίνουν μορφή σε μοναδικές, limited edition συλλογές που από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή γίνονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Οι τέσσερις πρώτοι σχεδιαστές είναι:

Αθανάσιος Μπαμπάνης – Waves

Το όνομα της συλλογής μαρτυρά και την πηγή της έμπνευσής του που είναι ο υδάτινος κόσμος. Key piece το μάξι αέρινο «Marina Dress» στις αποχρώσεις της θάλασσας που «μυρίζει» καλοκαίρι.

Έλενα Χρήστου – Sunday Morning

Μια σχεδιάστρια που αγαπά το αστικό περιβάλλον και εμπνέεται από τις βόλτες στο κέντρο της πόλης. Τα κομμάτια της αποπνέουν ερωτισμό και ρομαντισμό, σε γήινα χρώματα με εκρήξεις κόκκινου και πορτοκαλί. Ξεχωρίζει το “Single Early Dress”, το μάξι mix print φόρεμα με κουμπιά.

Μαρία Φέστα – Terazzo

Η ιδιαίτερη ομορφιά των μωσαϊκών δαπέδων που μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία γίνεται πηγή έμπνευσης για αυτή τη σειρά που έχει πολυχρωμία, τυχαία γεωμετρικά σχέδια αλλά και αέρινες δημιουργίες με αυστηρές γραμμές. Τσέκαρε τοNeri Kimono”, μια σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού ρούχου με το χαρακτηριστικό print.

Μαρία Βαρβάρα – Gather Daze

H ανάλαφρη αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού, η άνεση ενός αθλητή και η σιλουέτα της δεκαετίας του ‘20 συναντιούνται στα σχέδια της. Ξεχωρίζει η “New jazz” φούστα, που αγκαλιάζει το σώμα διατηρώντας το ρετρό ύφος της συλλογής.

aikidiounot.com