Κάθε τύπος δέρματος έχει τα δικά του προβλήματα και ανάγκες. Εκείνα που έχουν ακμή όμως;

Αν έχεις ακμή πρέπει να αποφεύγεις προϊόντα που επιβαρύνουν την κατάσταση του δέρματος. Ευτυχώς υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις καινούργια σπυράκια και κοκκινίλες και να βελτιωθεί το πρόβλημα.

1. Από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι να κοιμάσαι με το μακιγιάζ σου. Όσο δελεαστικό και αν είναι μετά από μια μεγάλη νύχτα έξω, μην το κάνεις! Δεν κοιμάσαι μόνο με το μακιγιάζ που σου κλείνει τους πόρους αλλά και με τον ιδρώτα και τις βρωμιές της ημέρας. Χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ καθαριστικό προσώπου και ένα tonerγια να αφαιρέσεις το βράδυ όλο το μακιγιάζ και μετά άπλωσε μια ενυδατική χωρίς λάδι.

2. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τι συστατικά περιέχει το προϊόν που θα βάλεις στο πρόσωπό σου για να μην κάνεις περισσότερες ζημιές στην επιδερμίδα σου

3. Αν προτιμάς τα foundation σε υγρή μορφή καλύτερα να αλλάξεις σε Mineral. Συνήθως αυτά είναι paraben-free και δεν έχουν πολλά χημικά συστατικά που προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα. Είναι επίσης και πολύ πιο ελαφρύ από το κανονικό foundation οπότε μοιάζει πιο φυσικό και έχει καλή κάλυψη.

4. Βάζοντας το μακιγιάζ με πινέλα που είναι γεμάτα λιπαρότητα και βρωμιά σημαίνει ότι τα αναμιγνύεις μέσα στο δέρμα. Τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα πρέπει να καθαρίζεις τα πινέλα σου.

5. Το concealer μπορεί να νομίζεις ότι είναι ο καλύτερός σου φίλοςστην ακμή αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τονίζει χειρότερατα σπυράκια και τις κοκκινίλες. Δοκίμασε ένα concealer που είναι ελαφρύ και να μην έχει βάση το λάδι και με ένα καθαρό πινέλο ή σφουγγαράκι ταμπονάρισε απαλά πάνω στο σπυράκι.