Το αμυγδαλέλαιο, το λάδι που βγαίνει από τα αμύγδαλα, είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Εδώ και αιώνες, γυναίκες ανά τον κόσμο το χρησιμοποιούν για υγιή, δυνατά και λαμπερά μαλλιά.

Το αμυγδαλέλαιο είναι πολύτιμο για την τρίχα γιατί σε αντίθεση με άλλα έλαια, δεν κάθεται πάνω στην τρίχα αλλά απορροφάται. Άλλα έλαια όπως το λάδι καρύδας έχουν την τάση να «κάθονται» πάνω στα τοιχώματα της τρίχας, δημιουργώντας  λιπαρή αίσθηση που αντί να ενυδατώνει φράζει τους πόρους της τρίχας. Έτσι, το αμυγδαλέλαιο εισχωρεί μέσα στην τρίχα και «γεμίζει» τις μικρές εκδορές που έχουν δημιουργηθεί από την φθορά. Με αυτόν τον τρόπο «κλειδώνει» την ενυδάτωση που τόσο πολύ χρειάζονται τα μαλλιά μας. Αν το χρησιμοποιείτε συχνά, με την πάροδο του χρόνου θα παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο μαλακά και ευκολοχτένιστα.

Επίσης, μπορούν να βοηθήσουν να μακρύνουμε τα μαλλιά μας. Αν και τα μαλλιά μακραίνουν με τον δικό τους φυσικό ρυθμό, επειδή το αμυγδαλέλαιο προστατεύει από την ψαλίδα, σπάνε πιο δύσκολα. Έτσι, είναι εύκολο να διατηρήσουμε το μήκους τους χωρίς να χάνουμε ούτε πόντο. Ακόμη, το αμυγδαλέλαιο περιέχει την πολύτιμη βιταμίνη Ε που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει την νεανική όψη των μαλλιών. Τα ξηρά μαλλιά «αντέχουν» μεγαλύτερες ποσότητες, ενώ στα λιπαρά καλύτερα να χρησιμοποιείς μικρότερη ποσότητα, Το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα δεις την αλλαγή προς το καλύτερο.

αμυγδαλέλαιο

Το καλύτερο; Σε αντίθεση με προϊόντα περιποίησης μαλλιών του εμπορίου το αμυγδαλέλαιο είναι πολύ οικονομικό. Μπορείς να το βρεις σε φαρμακεία και ενίοτε σε καταστήματα καλλυντικών με τιμή περίπου στα 2 ευρώ τα 100ml – ποσότητα που θα σου κρατήσει μήνες σε καθημερινή χρήση.

Bonus tip: Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να κάνει θαύματα για την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής. Βάλε λίγες σταγόνες κατευθείαν στη ρίζα των μαλλιών πριν το μπάνιο και κάνε μασάζ. Άσε για μισή ώρα και λούσου κανονικά. Σε μερικά λουσίματα θα έχεις απαλλαγεί από το πρόβλημα! Προσοχή! Μην βάλεις αμυγδαλέλαιο πριν χρησιμοποιήσεις εργαλεία styling στα μαλλιά σου όπως ψαλίδια για μπούκλες. Το έλαιο θα ανεβάσει την θερμοκρασία της τρίχας και μπορεί να την κάψει. Περίμενε μέχρι να κρυώσουν τα μαλλιά και βάλε τότε για ένα λαμπερό φινίρισμα.

Αμυγδαλέλαιο: Πώς να το τοποθετήσετε στα μαλλιά. [Από το κανάλι POSE στο YouTube]