Το Andydote Fashion Fair είναι μια εμπορική έκθεση, διάρκειας τεσσάρων ημερών (19/01 – 22/01) που έχει στόχο να αποτελέσει έναν θεσμό για την ανάδειξη των Ελλήνων δημιουργών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Σχεδιαστές και brands ενώνονται και συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο με σκοπό να συστηθούν σε εμπόρους και κοινό.

Σε μία έκθεση μόδας που μέχρι σήμερα απευθυνόταν μόνο σε εμπόρους, το Andydote Fashion Fair καινοτομεί και ανοίγει τις πόρτες του σε όλους όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν. Θα αποτελέσει έτσι την 1η Εμπορική Έκθεση που θα είναι ανοιχτή για μια μέρα μόνο (Κυριακή 22/01) και για το κοινό, με σκοπό να συστηθούν οι δημιουργοί και τα προϊόντα τους στο ευρύτερο κοινό, αλλά και να πραγματοποιήσουν –εφόσον το επιθυμούν- λιανικές πωλήσεις.

Εμείς μιλήσαμε με την Αντιγόνη Βιντιάδη, η οποία βρίσκεται πίσω από αυτή την ιδέα και μεταξύ άλλων μας δήλωσε ότι το Andydote Fashion Fair στις 22 Ιανουαρίου θα «καταργήσει » την απρόσωπη φύση του διαδικτύου και όλοι όσοι αγαπούν και ενδιαφέρονται για τη μόδα θα βρεθούν κοντά στους δημιουργούς της.

15857914_10154576133453301_158523650_o

Δήμητρα Πραντάλου: Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να δημιουργήσεις το Andydote Fashion Fair;

Αντιγόνη Βιντιάδη: Από την εμπειρία μου στο χώρο της μόδας και του marketing διαπίστωσα την ανάγκη των Ελλήνων σχεδιαστών για τη δημιουργία ενός χώρου συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών.
«Γεννήθηκε», λοιπόν, το Andydote Fashion Fair, με στόχο να ενσαρκώσει αυτό το όραμα. Bloggers, Trend Setters, επιχειρηματίες και καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα 2 φορές το χρόνο να γνωρίσουν περισσότερα από 30 ελληνικά σχεδιαστικά brands.

Πώς θα χαρακτήριζες την δουλειά των Ελλήνων σχεδιαστών που συμμετέχουν; Υπάρχει ταλέντο και φαντασία;

Έχει » ανθίσει» ένα νέο 100% ελληνικό δυναμικό στο χώρο των σχεδιαστών με αισθητική αγωγή, ταλέντο,καινούργια φιλοσοφία, έμνευση αλλά και εργατικότητα.Πειραματίζονται με διάφορα υλικά, δημιουργούν συναρπαστικούς συνδυασμούς ύφους και μοτίβων δημιουργώντας “μικρά αριστουργήματα».

Ποιά κριτήρια χρειάζονται για να μπορέσει ένας σχεδιαστής ή ένα brand να δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση;

Οι συμμετοχές ανοίγουν τον Οκτώβριο για την έκθεση του Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο για εκείνη του Σεπτεμβρίου. Βασική προϋπόθεση για έναν εκθέτη είναι η παραγωγή του να γίνεται στην Ελλάδα. Οι εκθέτες που φιλοξενούμε επιμελούνται-σχεδιάζουν οι ίδιοι τις συλλογές τους στην Ελλάδα, με μοναδικό τρόπο, υψηλή αισθητική, πρωτότυπα σχέδια, αντισυμβατικό σχεδιασμό, προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Την τελευταία ημέρα, η είσοδος της έκθεσης θα είναι ανοιχτή για όλους. Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι καταναλωτικές ανάγκες του κοινού;

Την τελευταία δεκαετία τα social media έφεραν στο » σπίτι» του αγοραστικού κοινού τη μόδα. Το AFF στις 22 Ιανουαρίου θα «καταργήσει » την απρόσωπη φύση του διαδικτύου και όλοι όσοι αγαπούν και ενδιαφέρονται για τη μόδα θα βρεθούν κοντά στους δημιουργούς της.

Έχουμε την πεποίθηση ότι το κοινό ενδιαφέρεται να μάθει ,τον τρόπο με τον οποίο τα προιόντα υψηλής αισθητικής του κάθε σχεδιαστή ,μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινότητά του, να ανταλλάξει ιδέες και απόψεις μαζί του ,να συγκρίνει ποιότητα αλλά και τιμές, και να πάρει τα δώρα του.

Σαν εμπνεύστρια και δημιουργός του Andydote Fashion Fair, τι πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει στον χώρο της μόδας;

Η μόδα δεν είναι μια ελιτίστικη υπόθεση που αφορά μόνον τους ανθρώπους που ασχολούνται μ’αυτήν, αφορά όλους μας.

Είναι μια παγκόσμια γλώσσα που μπορεί να μεταφέρει κουλτούρα, ιστορία,πολιτισμό,αλλά και να δημιουργήσει συνεργασίες και» πλούτο», αφού πρόκειται για μια σύγχρονη βιομηχανία.

Γνωρίζοντας λοιπόν, ότι οι Έλληνες δημιουργοί αφηγούνται μέσα από τις συλλογές τους εμπνευσμένες «ιστορίες», με υψηλή αισθητική παιδεία, ήρθε η ώρα να συστηθούν και να συνεργαστούν.

Το ΑFF θα συμπράξει για την επικοινωνία και την σύσφιξη των σχέσεων τους και θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, ώστε οι ελληνικές δημιουργίες να στείλουν τα «μηνύματα «και τις «πληροφορίες» για τη μόδα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό σ’ όλους τους φορείς δραστηριοποιούνται στο χώρο , με σκοπό την ανάδειξη, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξή της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

15356657_558157354375721_6233302355061699910_n