ανθρώπινες σχέσεις, όλων των ειδών, είναι δύσκολη υπόθεση. Είναι περίπλοκο το πώς μπορούν δυο άνθρωποι να εναρμονιστούν απόλυτα καλά ο ένας με τον άλλον.

Ειδικά, όταν μιλάμε για σχέσεις ερωτικού περιεχομένου, τότε τα πράγματα, περιπλέκονται ακόμα περισσότερο.

Τίποτα όμως δεν είναι δύσκολο αν υπάρχει πραγματική θέληση και αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Και, να σου πω και κάτι; Το ίδιο είναι βαρετό. Ο έρωτας δεν έχει γούστο αν είναι μια ευθεία γραμμή. Και ένα καρδιογράφημα αν δεις, η γραμμή πάει ζικ ζακ… όταν είναι ευθεία, τα νέα είναι άσχημα.

Έτσι και ο έρωτας. Θέλει τα σκαμπανεβάσματα του για να τον νιώσεις στο 100 τοις εκατό. Μπορεί να με έναν άνθρωπο να μην ταιριάζεις απόλυτα και με κάποιον άλλον να ταιριάζεις άπειρα. Καμία όμως από τις δυο περιπτώσεις δεν σου εγγυάται ότι βρήκες ή δεν βρήκες το απόλυτο.

  • Για να πετύχει μια σχέση, δεν χρειάζεται δυο άνθρωποι να έχουν το ίδιο γούστο. Χρειάζεται ο ένας να σέβεται το γούστο του άλλου και να ακολουθεί. Αν, για παράδειγμα εσένα σου αρέσει το θέατρο και στον σύντροφο σου το σινεμά, τότε θα πάτε και στα δύο.

 

  • Για να πετύχει μια σχέση, δεν χρειάζεται πάντα να συμφωνείτε σε όλα. Χρειάζεται όμως να διαφωνείτε με σεβασμό και να λύνετε το «πρόβλημα» μας με συζήτηση.

 

  • Για να πετύχει μια σχέση, θα πρέπει να θέτετε τα όρια σας αλλά να μην καταπατάτε και τα όρια του άλλου.

 

  • Για να πετύχει μια σχέση, θέλει αμοιβαίες υποχωρήσεις. Όχι να μετράτε τι έδωσε ο ένας και τι έδωσε ο άλλος, ούτε ποιος θα υποχωρήσει πρώτος σε ένα τσακωμό.

Όπως καταλαβαίνεις, αυτή η χρυσή τομή σε μία σχέση – που λένε όλοι- είναι μια πραγματικότητα και δεν χρειάζεται να την βρείτε, αλλά να την δημιουργήσετε, αν η επιθυμία του να είστε μαζί, είναι μεγάλη και απόλυτη.

Ο μεγάλος, ο απόλυτος, ο δυνατός έρωτας υπάρχει και πίστεψε με δεν είναι μόνο με ροζ καρδούλες αλλά έχει και τις συννεφιές του.

Η μαγεία του λοιπόν δεν είναι μόνο στα κεράκια, τα λουλουδάκια και τα σοκολατάκια. Βρίσκεται και στο πόσο είσαι διατεθειμένος να σηκώσεις ανάστημα για να διώξεις την συννεφιά.

Αν λοιπόν βρεις, αυτόν τον κάποιον, που θα κάνει την καρδιά σου να χτυπά δυνατά και με ένα βλέμμα θα σβήσει το παρελθόν σου και θα σου χαρίσει ένα παρόν και ένα μέλλον που δεν μπορείς να σκεφτείς χωρίς να πρωταγωνιστεί σε αυτό, σήκωσε ανάστημα και μην αφήσεις καμία συννεφιασμένη μέρα να τελειώσει χωρίς να βγει ο ήλιος.

Υ.Γ: Ελπίζω φέτος τα Χριστούγεννα να δώσεις το πολυπόθητο φιλί, κάτω από το γκι!

Merry Loving Xmas!