Τα αρώματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσουμε το προσωπικό μας στιλ και να αφήσουμε μια μόνιμη εντύπωση στους άλλους. Ωστόσο, το μειονέκτημα είναι ότι τείνουν να ξεθωριάζουν γρήγορα, αφήνοντάς μας την ανάγκη να επαναλαμβάνουμε συχνά όλη την ημέρα. Ακολουθούν μερικά tips για να κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο:

Ενυδατώστε το δέρμα σας

Πριν εφαρμόσετε το άρωμα, φροντίστε να ενυδατώσετε το δέρμα σας με μια λοσιόν χωρίς άρωμα. Αυτό βοηθά στη δημιουργία ενός φραγμού που κλειδώνει στο άρωμα, κάνοντας το να διαρκεί περισσότερο.

Εφαρμόστε σε σημεία παλμού

Τα σημεία παλμού είναι περιοχές στο σώμα όπου τα αιμοφόρα αγγεία είναι πιο κοντά στο δέρμα, παράγοντας θερμότητα και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της μυρωδιάς του αρώματος σας. Εφαρμόστε το άρωμά σας σε σημεία παλμού όπως οι καρποί, ο λαιμός, πίσω από τα αυτιά σας και το εσωτερικό των αγκώνων σας.

Συνδυάστε το με ίδια λοσιόν σώματος

Για να κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο, μπορείτε να δοκιμάσετε να το στρώσετε με ένα αρωματικό πλύσιμο σώματος ή λοσιόν. Αυτό δημιουργεί ένα βασικό στρώμα για να κολλήσει το άρωμά σας, ενισχύοντας το άρωμά του και κάνοντας το να διαρκεί περισσότερο.

Σωστή αποθήκευση

Τα αρώματα είναι ευαίσθητα και μπορούν να επηρεαστούν από τη θερμότητα, το φως και την υγρασία. Για να διασφαλίσετε ότι το άρωμά σας διαρκεί περισσότερο, αποθηκεύστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Μην τρίβετε τους καρπούς σας αφού τους ψεκάσετε

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να τρίβουν τους καρπούς τους μεταξύ τους μετά την εφαρμογή του αρώματος, κάτι που μπορεί στην πραγματικότητα να διασπάσει τα μόρια του αρώματος και να το κάνει να ξεθωριάζει πιο γρήγορα. Αντίθετα, αφήστε το άρωμα να στεγνώσει φυσικά στο δέρμα σας.

Εφαρμόστε ξανά σωστά ειδικά αν πρόκειται για άρωμα με ελαφριές νότες

Αν και ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές μπορεί να βοηθήσει το άρωμά σας να διαρκέσει περισσότερο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα αρώματα δεν προορίζονται να διαρκέσουν όλη την ημέρα. Κάντε ξανά αίτηση όπως χρειάζεται, αλλά αποφύγετε την υπερβολική εφαρμογή καθώς αυτό μπορεί να είναι συντριπτικό για τους γύρω σας.

Με λίγα λόγια, το να διαρκέσει περισσότερο το άρωμά σας απαιτεί λίγη προσπάθεια, αλλά αξίζει τον κόπο για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στο προσωπικό σας στυλ. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας αρώματα για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.