Αχ αυτή η αποτρίχωση… Είναι βραχνάς για όλες μας όλο το χρόνο και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Πονοκεφαλιάζουμε και δυσανασχετούμε στην ιδέα αλλά η ομορφιά θέλει θυσίες. Εντωμεταξύ, το αίσθημα που το πόδι μας είναι λείο μετά το ξύρισμα και μόλις μπούμε στη θάλασσα ή ανατριχιάσουμε λιγάκι, έχει υφή αξύριστου 3 ημερών ποδιού, είναι το κάτι άλλο!

Πως μπορούμε όμως να αποτριχωθούμε σωστά; Υπάρχουν κάποια tips που σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Αν χρησιμοποιείς ξυραφάκι:

• Χρησιμοποίησε ειδικό αφρό ξυρίσματος για καλύτερο αποτέλεσμα. Καλό θα ήταν να αποφύγεις το αφρόλουτρο.

• Πέρασε τουλάχιστον 2 φορές την επιφάνεια που θες να αποτριχώσεις με το ξυραφάκι.

• Αφού τελειώσεις, και ενώ το δέρμα σου είναι νωπό, εφάρμοσε λίγο λαδάκι, τύπου baby oil, ώστε να ενυδατώσεις την περιοχή και σκουπίσου με μια πετσέτα, ταμποναριστά.

• Μην παραλείψεις να βάλεις την ενυδατική σου για λείο αποτέλεσμα.

Αν χρησιμοποιείς κερί:

• Θα σου προτείναμε να εμπιστευτείς κάποιον ειδικό για αποτρίχωση με κερί καθώς ένα λάθος σου μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην επιδερμίδα σου.
• Πριν την αποτρίχωση με κερί περιποιήσου το δέρμα σου και ειδικότερα την περιοχή που θες να αποτριχώσεις. Κάνε απολέπιση λοιπόν με ειδικά προϊόντα ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να ανασάνει η ρίζα της τρίχας σου.
• Μπόλικο ταλκ! Ω, ναι! Μετά την απολέπιση βάλε ταλκ ώστε να απορροφήσει την υγρασία του δέρματος και έτσι θα πονέσεις λιγότερο κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης.
• Τέντωσε καλά το δέρμα σου στην περιοχή που έχεις εφαρμόσει την ταινία ώστε να αφαιρεθούν όλες οι τρίχες. Μην ξεχνάς ότι πρέπει να τραβήξεις την ταινία σε αντίθετη φορά από αυτή της τρίχα σου αλλά το κερί θα το απλώσεις ακολουθώντας την φορά της.
• Καλό θα ήταν να μην κάνεις αποτρίχωση με κερί λίγες ημέρες πριν ή λίγες ημέρες μετά την έμμηνο ρήση σου γιατί η ορμόνες σου κάνουν πάρτι και έτσι θα έχεις μέσα σε μια εβδομάδα πάλι τριχοφυΐα.

Αποτρίχωση με λέιζερ:

Θα σου μιλήσω από προσωπική πείρα. Η αποτρίχωση με λέιζερ σου λύνει τα χέρια. Τέλειο και λείο αποτέλεσμα και όταν τελειώσεις με τις απαιτούμενες συνεδρίες θα έχεις όλο το χρόνο με το μέρος σου ξεχνώντας τι θα πει ξυραφάκι και κερί. Πονάει λιγάκι αλλά είναι για λίγο διάστημα. Θα ξενοιάσεις. Ωστόσο, καλό θα ήταν να κάνεις μια καλή έρευνα ως προς τον ειδικό που θα σε αναλάβει. Καλύτερα να απευθυνθείς σε έναν δερματολόγο! Μην προτιμήσεις κάτι επειδή είναι πιο οικονομικό χωρίς να είσαι διαβεβαιωμένη για το αποτέλεσμα γιατί μιλάμε για την επιδερμίδα σου και την υγεία σου και δεν χωράνε λάθη!