Η αποτρίχωση είναι ο πονοκέφαλος για όλες μας. Ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος, η πιο οικονομική, αλλά και η πιο μόνιμη; Αυτές είναι οι πιο διαδομένες μέθοδοι αποτρίχωσης. Εσύ βρες αυτήν που σου ταιριάζει, βάζοντας κάτω τα υπέρ και τα κατά, κι ανάλογα πάντα με τα γούστα σου, την επιδερμίδα σου αλλά και το budget σου.

Ξυραφάκι!
Υπέρ: Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό! Μπορείς να το κάνεις οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις να μεγαλώσει η τρίχα. Ο καλύτερός σου φίλος για ώρες ανάγκης.
Κατά: Οι γρατζουνιές, οι κοκκινίλες και οι ερεθισμοί είναι από τα μεγαλύτερα κατά της μεθόδου αποτρίχωσης με το ξυράφι. Επίσης το γεγονός ότι το αποτέλεσμα κρατάει λίγες μέρες ή για κάποιους ακόμα και λίγες ώρες. Απαγορευτικό για πρόσωπο και χέρια.

Laser-Φωτόλυση!
Υπέρ: Υπόσχεται μόνιμο αποτέλεσμα. Είναι κατάλληλο για σώμα και πρόσωπο. Χαρίζει τέλειο αποτέλεσμα σε πρόσωπο, μπικίνι και μασχάλες και με τα χρόνια ο πονοκέφαλος της… τρίχας είναι παρελθόν! Ενδείκνυται για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με σκούρα τρίχα.
Κατά: Είναι ακριβό και μέχρι να αποκτήσεις μόνιμο αποτέλεσμα χρειάζονται πολλές συνεδρίες. Ειδικά στο πρόσωπο, που είναι ορμονοεξαρτώμενο, μπορεί να μη δεις ποτέ μόνιμα αποτελέσματα. Αν δεν αντέχεις τον πόνο τότε το layser δεν είναι για εσένα. Κατά την περίοδο του καλοκαιριού απαγορεύεται, αφού η έκθεση στον ήλιο μετά από θεραπεία είναι απαγορευτική.

Κρέμα!
Υπέρ: Εύκολη λύση αφού μπορείς να το κάνεις και μόνος σου και ανώδυνη. Ιδανικό για μασχάλες, πόδια, μπικίνι. Υπάρχει σε μορφή τζελ, σπρέι ή κρέμας ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Σχετικά οικονομικό. Χαρίζει μεγαλύτερο αποτέλεσμα σε χρόνο σε σχέση με το ξυράφι.
Κατά: Δεν είναι γρήγορο όσο φαντάζεσαι αφού πρέπει να περιμένεις μέχρι να δράσει η κρέμα. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς ή αλλεργίες, γι’ αυτό δοκίμασε σε ένα σημείο πριν ξεκινήσεις την αποτρίχωση. Δεν αποτελεί την τέλεια λύση για να αφαιρέσεις τις μικρές τριχούλες.

Κερί- Χαλάουα!
Υπέρ: Προσφέρει διάρκεια, μαλακώνει κι εξασθενεί την τρίχα. Ιδανικό για γάμπες και πόδια. Είναι οικονομική λύση αν το σκεφτείς στη διάρκεια του χρόνου, αφού το αποτέλεσμα κρατάει 1 με 2 μήνες, ανάλογα την τρίχα.
Κατά: Απαγορεύεται σε πρόσωπο, μπικίνι και μασχάλες, γιατί χαλαρώνει το δέρμα. Αν πονάς, τότε ξέχνα το ή σφίξε τα δόντια! Η τρίχα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 χιλιοστά πριν την αποτρίχωση, άρα μέχρι να φτάσει τα 5 εκατοστά πρέπει να φοράς παντελόνι! Μπορεί να σου προκαλέσει μελανιές ή εγκαύματα αν το κάνεις μόνος στο σπίτι, χωρίς ειδικό.

Κλωστή!
Υπέρ: Η αρχαιότερη μέθοδος αποτρίχωσης. Κατάλληλο για πρόσωπο, αφού δεν χαλαρώνει το δέρμα όπως το κερί.
Κατά: Έχεις ανάγκη από ειδικό οπότε στοιχίζει. Δεν ενδείκνυται για μεγάλες επιφάνειες όπως πόδια γιατί είναι χρονοβόρο.

Μηχανή!
Υπέρ: Ιδανικό για πόδια, μασχάλες και μπικίνι. Οικονομικό αν σκεφτείς ότι κάνεις μία φορά την αγορά, και μετά έχεις λύση το πρόβλημα.
Κατά: Μπορεί να γυρίζουν οι τρίχες προς τα μέσα και να δημιουργεί ερεθισμούς. Χρειάζεσαι πάντα ένα καλό scrub μετά την αποτρίχωση. Απαγορεύεται στο πρόσωπο αφού σκληραίνει την τρίχα.