Ο Μάιος είναι εδώ, ο ήλιος ακτινοβολεί και ανυπομονείς να βάλεις στην άκρη τα καλσόν, τα κολάν και τα μάλλινα ρούχα μου! Για να το κάνεις αυτό, όμως πρέπει να προηγηθεί το κεφάλαιο «αποτρίχωση». Όχι ότι δεν αγγίζουμε το ξυραφάκι μας και τον χειμώνα, αλλά τώρα χρειαζόμαστε πιο αποτελεσματικές μεθόδους.

Ξεκίνησε κι εσύ να περιποιείσαι περισσότερο το δέρμα σου και ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές πριν (και μετά) κάνεις αποτρίχωση!

  • Προμηθεύσου μία ελαφρόπετρα.

Η ελαφρόπετρα δεν χρησιμεύει στην αποτρίχωση, αλλά σίγουρα θα σου χρειαστεί τώρα που «ανοίγει» ο καιρός.  Χρησιμοποίησέ την μόνο μια φορά την εβδομάδα. Προσπάθησε με αυτήν να ασκήσεις περισσότερη πίεση στα σημεία με τις σκληρύνσεις(φτέρνες, πατούσες, αγκώνες) και τρίψε  πιο απαλά το ευαίσθητο δέρμα.

  • Μη μουλιάσεις τα πόδια σου πριν το ξύρισμα.

To scrub είναι καλύτερο από το “μούλιασμα” , καθώς το δεύτερο αφυδατώνει ακόμη περισσότερο τα πόδια σου. Αν θέλεις, λοιπόν, κάτι γρήγορο, τότε τρίψε με ζάχαρη το ξηρό σου δέρμα και μετά σκούπισέ το με μία υγρή πετσέτα.

  • Άπλωσε αρκετό ξυριστικό αφρό ή κρέμα.

Εάν χρειαστεί να περάσεις κάποια περιοχή παραπάνω από μία φορά, τότε είναι καλό να  χρησιμοποιήσεις και πάλι το ειδικό gel ή αφρό ή κρέμα για το ξύρισμα. Με αυτόν τον τρόπο οι πιθανότητες για ερεθισμούς θα ελαχιστοποιηθούν και η διαδικασία θα διευκολυνθεί αρκετά καθώς οι τρίχες θα έχουν την ευκαιρία να μαλακώσουν πριν κοπούν.  Στην περίπτωση που δεν σου βρίσκεται πρόχειρο κάποιο ειδικό προϊόν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο αφρόλουτρο ή κρέμα σώματος και θα έχεις περίπου ίδια αποτελέσματα.

  • Μην ξεχάσεις την ενυδατική σου κρέμα.

Μετά το ντουζ μία ενυδατική κρέμα για το σώμα είναι απαραίτητη, αφού έτσι και θα συγκρατήσεις την υγρασία που έχει απορροφήσει το σώμα σου –άρα θα είναι περισσότερο ενυδατωμένο- και η επιδερμίδα σου θα είναι πιο λεία και απαλή (και φυσικά θα μυρίζει υπέροχα). Tip: Βάλε αρκετή ενυδατική κρέμα στα σημεία που ξηραίνονται γρηγορότερα!