Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας προσαρμογής και ανανέωσης. Για να γίνει αυτό πρέπει να θέσεις στόχους και ένα απ’τα πολλά που έχεις σημειώσει στην «to do list» σου, είναι να ξεκινήσεις γυμναστική και να χάσεις τα 2-3 κιλάκια που πήρες στις διακοπές σου. Κάπου ανάμεσα στην διατροφή και την γυμναστική, υπάρχει μια συνήθεια που δεν σταματάς και σύμφωνα με την έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, πρέπει να το κάνεις εδώ και τώρα.

Σύμφωνα με αυτή, όσο περισσότερο συζητάς με τους φίλους σου και την οικογένεια σου για τα κιλά που θες να χάσεις, τόσο περισσότερο δεν θα βοηθάς τον εαυτό σου γι’αυτό τον σκοπό. Διότι κάπως έτσι σαμποτάρεις την εικόνα σου στους άλλους και ενισχύεις την όρεξη σου για περισσότερο φαγητό.

Οι ερευνητές έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα αυτό μας έρχεται κυρίως απ’τα παλιά χρόνια. Όταν δηλαδή οι γονείς ανησυχούσαν συνεχώς για το βάρος των παιδιών, ταν πίεζαν να χάσουν κιλά (αν είχαν) ή τα προέτρεπαν να ανεβαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι στην ζυγαριά. Αυτά κι άλλα τόσα, οδηγούν τα παιδιά ή στην υπερφαγία ή στην προσπάθεια για απώλεια βάρους με κακές δίαιτες.

Γενικά καλό είναι να μην έχεις το μυαλό σου συνεχώς στο σώμα σου, ούτε να το συζητάς κάθε τρεις και λίγο. Όλα θα γίνουν μεθοδευμένα, αρκεί να είσαι αποφασισμένη.