Την άλλη φορά που θα σου κάνουν παρατήρηση επειδή τους έστησες στον καφέ, να τους πεις πως κατά βάθος θα ήθελαν κι εκείνοι να ήταν το ίδιο με σένα! Γιατί όπως υποστηρίζει η επιστήμη, τα άτομα που φτάνουν πάντα καθυστερημένα στο ραντεβού τους, είναι πολύ πιθανό να είναι πιο δημιουργικά και πιο επιτυχημένα από τους άλλους!


Εάν λοιπόν είσαι το άτομο που φτάνει πάντα τελευταίο και καταιδρωμένο σε μία συνάντηση μην ανησυχείς και μην στρεσάρεσαι. Να ξέρει πως είναι ΟΚ να αργείς αφού και η επιστήμη είναι με το μέρος σου! Μία έρευνα για τους διάφορους τύπους προσωπικότητας έδειξε πως υπάρχει μία συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων που αντιλαμβάνονται το χρόνο με διαφορετικό τρόπο από τους άλλους. Εκείνοι του TypeA, οι πιο ανταγωνιστικοί, οργανωμένοι και ανυπόμονοι, είναι πιο πιθανό να είναι στην ώρα τους σ’ ένα ραντεβού από εκείνους του TypeB, τους πιο χαλαρούς, ανοργάνωτους και δημιουργικούς. Η έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο από τον Jeff Conte, έδειξε πως όταν ρώτησαν μετά από ένα λεπτό πόση ώρα έχει περάσει, οι TypeA υπέθεσαν πως είχαν περάσει 58 δευτερόλεπτα, ενώ οι TypeB 77! 
Επίσης η έρευνα έδειξε πως οι αισιόδοξοι είναι πιο πιθανό να αργήσουν επειδή πιστεύουν πως μπορούν να χωρέσουν περισσότερα πράγματα σ’ ένα μικρό χρονικό διάστημα!
“Ορισμένοι είναι αισιόδοξοι και μη ρεαλιστές και αυτό επηρεάζει τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το χρόνο. Πιστεύουν πως μπορούν να πάνε για τρέξιμο, να πάρουν τα ρούχα από το καθαριστήριο, να πάνε σούπερ μάρκετ και να αφήσουν τα παιδιά στο σχολείο μέσα σε μία ώρα. Και θυμούνται εκείνη την συγκεκριμένη ημέρα πριν από δέκα χρόνια που τα είχαν καταφέρει όλα αυτά, αλλά ξεχνούν τις άλλες πολλές περισσότερες φορές που δεν το πέτυχαν” θα πει ο Conte.