Οι μέρες της περιόδου είναι επώδυνες για κάποιες γυναίκες. Κράμπες, φουσκώματα αλλά και πάρα πολύ έντονοι πόνοι είναι κάποια από τα συμπτώματα που αντιμετωπίζουμε. Το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν είμαστε σε αυτή την κατάσταση είναι να κάνουμε γυμναστική, όμως έρευνες έχουν αποδείξει πως για να ανακουφίσετε τις κράμπες περιόδου υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που θα σας κάνουν να νιώσετε έστω και λίγο καλύτερα.

Γέφυρα

 

Αυτή η απλή άσκηση βάζει το σώμα σας σε ανάποδη θέση, βοηθώντας να αφαιρέσετε το βάρος από το πυελικό έδαφος και μειώνοντας τις επώδυνες αισθήσεις στο κάτω μέρος της κοιλιάς σας. Ξαπλώστε και λυγίστε τα γόνατά σας, ώστε και τα δύο σας πόδια να είναι επίπεδα στο πάτωμα. Φτάστε τα δάχτυλά σας προς τις φτέρνες σας και σηκώστε τη λεκάνη σας. Πιέστε τη λεκάνη σας προς το ταβάνι και επαναλάβετε αυτή την κίνηση 8-10 φορές.

Περπάτημα

Το περπάτημα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή και να ανακουφίσετε τις δυσάρεστες κράμπες περιόδου. Το περπάτημα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο προς το τέλος της περιόδου σας, επειδή οι πνεύμονές σας λειτουργούν καλύτερα αργότερα στον κύκλο σας.

Φέρτε τα γόνατα προς το πιγούνι

Αυτή η χαλαρωτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνετε τις κράμπες στο κάτω μέρος της κοιλιάς σας. Ξαπλώστε ανάσκελα και φέρτε τα πόδια σας προς το πιγούνι σας. Διατηρήστε αυτή τη στάση για λίγα λεπτά.

 

Γιόγκα και Πιλάτες


Εκτός από την ανακούφιση από το άγχος η γιόγκα και το πιλάτες μπορούν να μειώσουν πολλά δυσάρεστα συμπτώματα περιόδου, όπως κράμπες, μυϊκή κόπωση και πόνο. Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της περιόδου σας.