Υπάρχουν απλά βήματα, που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις και την υπόσχεση σου αλλά και να ανανεώσουν την κρεβατοκάμαρα σου!

-Βγάλε τον υπολογιστή από την κρεβατοκάμαρα σου

Η κρεβατοκάμαρα είναι το μέρος όπου πηγαίνεις για να κοιμηθείς και… φορτίσεις τις « μπαταρίες» σου. Όταν έχεις τον υπολογιστή σου μέσα στην κρεβατοκάμαρα μόνο… ηρεμία δεν έχεις, καθώς θα σε απασχολεί ενώ θα περνάς χρόνο εκεί, ο οποίος θα μειώνει τις ώρες του ύπνου σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον μετακινήσεις εκτός κρεβατοκάμαρας, ενώ ιδανικό θα ήταν να μην έχεις και τηλεόραση.

-Χάρισε ρούχα και παπούτσια

Οι ντουλάπες σου (λογικά) θα είναι γεμάτες με ρούχα και παπούτσια που δεν φοράς, οπότε το καλύτερο είναι να τα χαρίσεις σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματική ανάγκη. Εκτός του ότι θα βοηθήσεις ανθρώπους που σε χρειάζονται, αυτόματα θα αισθανθείς και εσύ καλύτερα γνωρίζοντας πως έβαλες το… λιθαράκι σου για να γίνει ο κόσμος καλύτερος.

-Ανακύκλωση… τώρα

Έχεις κρατήσει περιοδικά που διάβαζες όλο τον χρόνο αλλά τι πραγματικά σου προσφέρουν; Το να κρατάς τόσο ανακυκλώσιμο υλικό δεν σου προσφέρει το παραμικρό, την ίδια στιγμή που μπορεί να δώσει μια μικρή… ανάσα στον πλανήτη! Μάζεψε ότι περιοδικό και εφημερίδα έχεις αφήσει και πρόσφερε τα για ανακύκλωση!

-Πέτα ότι δεν χρειάζεσαι

Αφού είδες ποια ρούχα και ποια παπούτσια μπορείς να χαρίσεις, τα υπόλοιπα πράγματα που δεν χρειάζεσαι τότε μπορείς να τα πετάξεις. Μην μένεις μόνο στα ρούχα. Ακόμη και τα έπιπλα μπορούν πλέον να μην σου προσφέρουν κάτι. Η αλλαγή του ντεκόρ θα σου δώσει τον άνεμο της αλλαγής που ζητούσες…

-Ψάξε για έξυπνες λύσεις

Μπορεί να εξοικονομήσεις χώρο χρησιμοποιώντας άλλους χώρους που δεν χρησιμοποιούσες πιο πριν. Για παράδειγμα, μπορείς κάτω από το κρεβάτι σου να χρησιμοποιήσεις τον χώρο αυτό για να αποθηκεύσεις τα παπούτσια σου. Η γενική αρχή των σύγχρονων διακοσμητών είναι πως όσο περισσότερο χώρο έχεις, τόσο καλύτερα αισθάνεσαι στην κρεβατοκάμαρα σου.