Τα μαλλιά είναι αρκετά σημαντική υπόθεση για όλους μας καθώς είναι κομμάτι της εμφάνισής μας, και θέλουμε να είναι γερά και υγιή.

Υπάρχουν καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν αρκετά τα μαλλιά μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ποιες είναι αυτές για να τις αποφεύγουμε;

Χρήση της πετσέτας
Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, η πετσέτα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς για τα μαλλιά σου. Η τριβή των τριχών με την πετσέτα καταστρέφει τη δομική τους σύσταση και μπορεί να τις κάνει άγριες, θαμπές και φριζαρισμένες.

Τι να κάνεις:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απαλή microfiber πετσέτα ή μια παλιά βαμβακερή σας μπλούζα και να τυλίξετε με αυτή τα μαλλιά σας για να απορροφηθεί σωστά το νερό.

Βούρτσισμα σε βρεγμένα μαλλιά
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλες είναι να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας ακριβώς μετά το λούσιμο. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και εύθραυστα, με αποτέλεσμα να μη γλιτώνεις το σπάσιμο της τρίχας με τίποτα.

Τι να κάνεις:
Αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους όπως είναι, αλλά αν δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου, χρησιμοποίησε ένα πιστολάκι στη μεσαία θερμοκρασία για να επιταχύνεις τη διαδικασία.

Κρατάτε το πιστολάκι κοντά στις ρίζες
Το να κρατάμε το πιστολάκι πολύ ώρα σε ένα σημείο ή σε μικρή απόσταση από το τριχωτό, δεν καίει μόνο εσάς αλλά και την τρίχα σας. Η απευθείας θερμότητα, σε τόσο υψηλή θερμοκρασία μάλιστα, είναι ο σημαντικότερος κίνδυνος για σπάσιμο, ψαλίδα αλλά και ξηρότητα.

Τι να κάνεις:
Χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη ρύθμιση θερμότητας και ταχύτητας, κρατήστε το πιστολάκι 15 εκατοστά μακριά από το κεφάλι και στεγνώστε με συνεχή κίνηση. Μόλις τα μαλλιά σας είναι στεγνά περίπου στο 90%, μπορείτε να αυξήσετε τη θερμοκρασία.

Συχνό λούσιμο
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζητήματα σχετικά με την περιποίηση των μαλλιών είναι το πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας. Εξαρτάται φυσικά από τον τύπο μαλλιών που έχει ο καθένας αλλά γενικά το συχνό λούσιμο μπορεί α προκαλέσει περισσότερη ψαλίδα, να καταστρέψει το χρώμα στα βαμμένα μαλλιά και να μειώσει την πυκνότητά τους.

Τι να κάνεις:
Προσπάθησε να λούζεις τα μαλλιά σου μόνο δύο φορές την βδομάδα. Για κάποιους είναι δύσκολο ειδικά αν έχουν μαλλιά που λαδώνουν εύκολα αλλά σε βάθος χρόνου θα παρατηρήσεις μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σου . Επίσης μεγάλη αλλαγή θα δεις χρησιμοποιώντας και τα σωστά προϊόντα για τα μαλλιά σου.

Για αυτό το Le Petit Marseillais, παρουσιάζει τη σειρά «Αναδόμηση» με εκχύλισμα βιολογικού φραγκόσυκου και βιολογικής καλέντουλας. Η σειρά «Αναδόμηση» συμβάλλει στην ενίσχυση και στην προστασία της τρίχας, βοηθώντας τα μαλλιά να ανακτήσουν την απαλότητα, την ελαστικότητα και τη λάμψη τους.

Η σειρά που αποτελείται από σαμπουάν, κρέμα μαλλιών και μάσκα μαλλιών 4 σε 1, δημιουργήθηκε από έως και 96% συστατικά φυσικής προέλευσης, χωρίς σιλικόνη και είναι δερματολογικά ελεγμένη, προσφέροντας στα μαλλιά ενυδάτωση και προστασία από τη ρίζα έως τις άκρες. Δώστε και πάλι ζωή στα φθαρμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά με τη σειρά «Αναδόμηση» από το Le Petit Marseillais!