Οι άντρες εκτός από τα μάτια, το χαμόγελο και το σώμα, κοιτούν και τα νύχια σε μία γυναίκα. Η καλαισθησία και η υγιεινή τους, παίζουν σημαντικό ρόλο για εκείνους. Μη ξεχνάς επίσης, ότι και στον χώρο εργασίας σου πρέπει να είναι προσεγμένα. Επομένως, δεν χρειάζεται να παραμελείς την περιποίηση τους.

Ποια είναι τα λάθη που κάνεις με τα νύχια; Διάβασε παρακάτω και διόρθωσε τα όσο είναι καιρός.

blake-lively-painting-nails

1. Κάνεις συνέχεια ημιμόνιμο

Μπορεί το ημιμόνιμο να είναι τέλειο και να φεύγει από τα νύχια αρκετές ημέρες μετά (σωτήριο όσο να ‘πεις), αλλά αποτελεί εχθρό για αυτά. Όταν έρχεται η στιγμή για να τα ξεβάψεις, τα νύχια σου είναι αδύναμα και σπάνε εύκολα. Επίσης, όταν κάνεις ημιμόνιμο χρησιμοποιείς υπεριώδη ακτινοβολία που είναι καταστροφική και για το δέρμα σου. Προκαλεί φωτογήρανση, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι επικίνδυνο και για καρκίνο του δέρματος. Θυμήσου να φοράς πριν τη χρήση του, αντηλιακή κρέμα.

2. Κόβεις (ή τρως) τα πετσάκια

Και τα δύο όπως καταλαβαίνεις είναι κακή συνήθεια. Ας ξεκινήσω όμως απ’το βασικό. Όταν κόβεις τα πετσάκια, αφήνεις την περιοχή εκείνη εκτεθειμένη σε μολύνσεις. Γι’αυτό αν θες τόσο επίμονα να τα αφαιρέσεις, προτίμησε να το κάνεις μια φορά την εβδομάδα και με χρήση αντισηπτικού. Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που τα τρώνε (αλήθεια τώρα;;), το θέαμα και μόνο με τις πληγές είναι σίγουρα αποκρουστικό. Η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας χεριών είναι σωτήρια.

3. Δεν εφαρμόζεις βάση πριν το μανικιούρ

Ομολογώ ότι ανήκω κι εγώ σε αυτή την κατηγορία, επομένως μαζί θα το διορθώσουμε αυτό. Η εφαρμογή της είναι απαραίτητη, αφού προστατεύει τα νύχια από το ανεπιθύμητο κιτρίνισμα και βοηθάει επίσης στο να διαρκεί το χρώμα περισσότερες ημέρες. Σημαντική λεπτομέρεια εδώ, είναι ότι τα νύχια μπορούν να χαλάσουν γρήγορα γιατί δεν βάφεις καλά τις άκρες τους. Γι’αυτό χρησιμοποίησε ένα λεπτό πινελάκι, ιδανικό για την περίπτωση.

4. Δεν κάνεις σωστές κινήσεις στο βάψιμο

Η κλασσική κίνηση που κάνεις είναι μπρος-πίσω. Αμ δε, όμως. Ο σωστός τρόπος είναι αυτός προς μία κατεύθυνση, αποφεύγοντας έτσι την εμφάνιση ρωγμών. Μη ξεχνάς επίσης ότι οι στρώσεις πρέπει να είναι λεπτές, αλλιώς θα τα δεις να χαλάνε εξαιρετικά γρήγορα.

5. Δεν τρέφεσαι σωστά

Η υγιεινή όπως έχεις καταλάβει φίλη μου, παίζει χαρακτηριστικό ρόλο σε όλο το σώμα μας. Έτσι για να είναι τα νύχια μας καλά, πρέπει να έχεις ισορροπημένη διατροφή και να γεύεσαι τροφές πλούσιες σε βιταμίνες.

Διάβασε ακόμα: Mirror Nails: Νέα τάση στα νύχια που εντυπωσιάζει!