Το φυσικό μακιγιάζ αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι. Σε κάνει να δείχνεις φρέσκια, λαμπερή, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά χωρίς υπερβολές. Για να πετύχεις όμως τη σωστή εφαρμογή του, πρέπει να γνωρίζεις πώς να το κάνεις σωστά. Υπάρχουν φυσικά έξυπνοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να “κλέψεις” την παράσταση χωρίς να καταλάβουν οι άλλοι ότι το προσπάθησες!

-Κράτα την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη

Κανένα μακιγιάζ δε θα αποδώσει τα μέγιστα αν η βάση δεν είναι όπως πρέπει. Φρόντισε την επιδερμίδα σου σχολαστικά πρωί και βράδυ. Πρώτο βήμα είναι ο σωστός καθαρισμός και η ενυδάτωση. Ανακάλυψε τα προϊόντα που ταιριάζουν στο δικό σου πρόσωπο και μην παραμελείς ποτέ τη φροντίδα του όσο κουρασμένη και να νιώθεις. Επίσης, φρόντιζε να πίνεις πολύ νερό.

-Διάλεξε ένα foundation που να ταιριάζει στον τόνο του δέρματός σου

Μπορεί να θεωρείς αυτή τη συμβουλή αυτονόητη. Όμως ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών διαλέγει λάθος τόνο. Είναι καλύτερα να συμβουλευτείς τη γνώμη ενός ειδικού όταν αγοράζεις προϊόν, ώστε να είσαι σίγουρη ότι διαλέγεις το σωστό.

-Μην χρησιμοποιείς concealer για να καλύψεις τις ατέλειες

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν το concealer όχι μόνο κάτω από τα μάτια αλλά και για να καλύψουν άλλες ατέλειες. Αυτό στην πραγματικότητα είναι λάθος. Επειδή τα εν λόγω προϊόντα είναι πιο φωτεινά, τονίζουν ατέλειες, π.χ ένα σπυράκι, αντί να τις καλύπτουν.

-Φρόντισε τα φρύδια σου

Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου. Αντί να τα βγάζεις μόνη σου στο σπίτι, επισκέψου έναν ειδικό για να σου διαμορφώσει το σωστό σχήμα. Το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο και το πρόσωπό σου θα αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Αφού εξασφαλίσεις το σωστό σχήμα, μπορείς να βγάζεις τις έξτρα τρίχες που μεγαλώνουν μόνη σου.

-Σβήσε το eyeliner με τα δάχτυλα

Κάποιες φορές τα δάχτυλά μας αποτελούν το καλύτερο εργαλείο. Πέρνα το προϊόν πρώτα στο πάνω βλέφαρο και στη συνέχεια πιο απαλά στο κάτω. Τέλος, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου πολύ μαλακά για να σβήσεις το eyeliner για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Βήμα – βήμα το monochromatic μακιγιάζ που θα λατρέψεις