Θα σου έχει τύχει πολλές φορές να σε ρωτάει κάποιος πόσο χρονών είσαι, εσύ κλασικά να λες την καθόλου απρόβλεπτη πλέον ατάκα “πόσο με κάνεις” κι εκείνος να σου προσθέτει στην ηλικία κάτι χρονάκια. Αυτή η μάστιγα. Αν αναρωτιέσαι τι πάει στραβά και φαίνεσαι μεγαλύτερη απ’ότι είσαι, θα σου απαντήσω εγώ. Πιο συγκεκριμένα η make up artist, Lavonne, η οποία επισημαίνει τα beauty λάθη που κάνεις και φταίνε για επιπρόσθετα χρόνια.

Πάρε χαρτί και σημείωνε:

1. Το concealer που χρησιμοποιείς είναι πιο ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο σε σχέση με τον τόνο του δέρματος αντίστοιχα

Η ανακάλυψη του concealer είναι ένα μικρό θαύμα και πάντα την ευγνωμονείς όταν έχεις ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ και την επομένη πρέπει να πας δουλειά. Οι μαύροι κύκλοι απλά εξαφανίζονται. Η χρήση του όμως δεν είναι απλή υπόθεση. Α. Πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στο πόσο ανοιχτόχρωμο ή όχι είναι σε σχέση με το δέρμα σου και Β. Βάζεις υπερβολικά πολύ.

concealer

2. Το ρουζ δεν είναι μόνο για τα μάγουλα

Ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες με το μακιγιάζ. Το ρουζ δεν πρέπει να μπαίνει στα μάγουλα, αλλά στα ζυγωματικά. Αν δεν θες να φαίνεσαι μεγαλύτερη επίσης εξαιτίας του ρουζ, τότε απέφυγε οπωσδήποτε τις πολύ κόκκινες αποχρώσεις.

blush

3. Δεν χρειάζεται υπερβολή στο κραγιόν αν είναι μεταλλιζέ

Άλλο ένα συχνό λάθος είναι η υπερβολή στο μεταλλιζέ κραγιόν. Θεωρείς ότι όσο πιο έντονο, τόσο το καλύτερο αλλά όχι. Δεν κολακεύει καθόλου και γενικά καλό είναι να προτιμάς τα ματ κραγιόν που είναι και στην μόδα.

kragion

4. Ας μιλήσουμε για το contouring

Το contouring έγινε μόδα από την Kim Kardashian μεν, αλλά δεν σημαίνει ότι έμαθες και να το εφαρμόζεις και σωστά πάνω σου. Μία λάθος γραμμή μπορεί να γίνει ικανή να σου προσθέσει παραπάνω χρόνια. Για τέτοια είσαι τώρα;

contouring

5. Βάζεις μάσκαρα εντελώς λάθος

Πριν κάτι ημέρες είχαμε αναφερθεί στα λάθη που κάνεις με την μάσκαρα, και τώρα έρχομαι να σου πω ότι όχι μόνο καταστρέφεις τις βλεφαρίδες, αλλά όταν εκείνες είναι κολλημένες μεταξύ τους, δεν κολακεύουν καθόλου ένα φρέσκο και νεανικό πρόσωπο.

lashes