Οι διακοπές δεν απέχουν πολύ (πόσες και σήμερα;) και ήδη έχεις σκεφτεί τα ρούχα και αξεσουάρ που θα πάρεις μαζί σου, την μισή ντουλάπα δηλαδή. Το φετινό καλοκαίρι όμως, θα είναι διαφορετικό, γιατί θα αποφύγεις τα beauty λάθη που κάνεις κάθε χρόνο, αποφεύγοντας τα παρακάτω. Σημειώνεις;

1. Βάζεις αντηλιακό μόνο στην θάλασσα

Για κάποιο λόγο θεωρείς ότι το αντηλιακό πρέπει να το φοράς μόνο στην θάλασσα που είσαι περισσότερες ώρες εκτεθειμένη στον ήλιο, αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να το φοράς καθημερινά, ακόμα κι αν περάσεις τις διακοπές σου στις Σέρρες που δεν έχει θάλασσα, γιατί ο ήλιος δεν κάνει διακρίσεις.

2. Απλώνεις το after sun μόνο αν καείς

Το after sun δεν είναι μόνο για να καταπραϋνει το κάψιμο, αλλά να ενυδατώσει και το δέρμα σου και να διατηρήσει το μαύρισμα σου. Γι’αυτό, μην το παραμελείς.

3. Δεν προστατεύεις τα μαλλιά σου

Όπως το δέρμα σου, έτσι και τα μαλλιά σου είναι πολύ σημαντικό να τα προστατεύσεις από τον ήλιο και το θαλασσινό αλάτι. Γι’αυτό, μαζί με το αντηλιακό και το λάδι, πρόσθεσε στο ταξιδιωτικό σου νεσεσέρ και προϊόντα κατάλληλα για τα μαλλιά σε συνδυασμό πάντα με ένα καπέλο ή μαντήλι.

4. Δεν ενυδατώνεσαι με σωστό τρόπο

Η ενυδάτωση του σώματος το καλοκαίρι χρειάζεται όλη την προσοχή σου. Πάρε μαζί σου ενυδατικές κρέμες που θα σε βοηθήσουν και θα προσφέρουν απλόχερα βαθιά ενυδάτωση, ειδικά μετά από ώρες έκθεσης στον ήλιο.

5. Δεν πλένεις το πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς

Το ότι δεν χρειάζεται κάποιες φορές να κάνεις ντεμακιγιάζ, δεν σημαίνει ότι δεν είναι αναγκαίο να πλένεις το πρόσωπο σου πριν κοιμηθείς. Το αλάτι και το αντηλιακό που νομίζεις ότι καθάρισες με το μπάνιο μετά την θάλασσα, μπορεί να έχουν αφήσει υπολείμματα, άρα είναι πιθανό να εμφανίσεις σπυράκια, γι’αυτό ρίξε λίγο νερό πριν πας για ύπνο.