Το λαμπερό δέρμα είναι η βάση για μια υπέροχη εμφάνιση. Οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού όμως, μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα σου και να προκαλέσουν σπυράκια, ρυτίδες και φραγμένους πόρους. Υπάρχουν τρόποι να προστατεύσεις το δέρμα σου και να είσαι πιο λαμπερή από ποτέ καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

1. Ενυδάτωση

1.-Moisturize
Το Α και το Ω για υπέροχη επιδερμίδα είναι η ενυδάτωση. Με τις υψηλές θερμοκρασίες το δέρμα σου αφυδατώνεται. Ειδικά αν έχεις ξηρό δέρμα, είσαι πιο επιρρεπής. Μην παραλείπεις λοιπόν αυτό το βήμα στην καθημερινή σου ρουτίνα. Πρέπει να αναπληρώσεις την χαμένη ενυδάτωση. Επέλεξε μια ενυδατική κρέμα που δεν είναι πάρα πολύ λιπαρή και έχει ως βάση το νερό και χρησιμοποίησε την πρωί και βράδυ. Το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί.

2. Απολέπιση

2.-Exfoliate
Για να δουλέψει καλά η ενυδατική κρέμα στο δέρμα σου, πρέπει να είναι εντελώς καθαρό. Γι αυτό είναι απαραίτητο να κάνεις απολέπιση συχνά. Έτσι θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους του δέρματός σου. Επίσης προετοιμάζει καλύτερα την επιδερμίδα σου για το μακιγιάζ, και το κάνει να απλώνεται καλύτερα. Μην κάνεις απολέπιση καθημερινά όμως, γιατί μπορεί να προκαλέσεις κοκκινίλες και σπυράκια. Το ιδανικό είναι 2 με 3 φορές την εβδομάδα και καλύτερα το βράδυ.

3. Νερό

3.-Drink-Up
Το πολύ νερό κάνει καλό στην επιδερμίδα σου, αλλά και γενικότερα στον οργανισμό σου. Το καλοκαίρι επειδή ιδρώνουμε περισσότερο, το σώμα μας χάνει περισσότερο νερό, οπότε είναι μεγαλύτερη η ανάγκη να το αναπληρώσεις. 8 με 10 ποτήρια την ημέρα είναι μια πολύ καλή ποσότητα για να είναι ο οργανισμός σου ενυδατωμένος.

4. Αντιηλιακό

4.-Use-Sunscreen
Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την σημασία του αντιηλιακού, ειδικά το καλοκαίρι. Ποτέ λοιπόν μην βγαίνεις στον ήλιο χωρίς αντιηλιακό, γιατί ο ήλιος είναι ικανός να καταστρέψει την επιδερμίδα σου. Επέλεξε ένα αντιηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 τουλάχιστον. Και μην ξεχνάς να το ανανεώνεις κάθε λίγη ώρα.

5. Σωστή διατροφή

8.-Follow-A-Healthy-Diet
Μια σωστή διατροφή κάνει καλό στο σώμα σου από μέσα, και αυτό σίγουρα θα βγει και προς τα έξω. Μια ισορροπία μεταξύ των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σου, θα σου δώσει τη λάμψη και την ενέργεια που χρειάζεσαι. Τους καλοκαιρινούς μήνες αύξησε την ποσότητα ωμών και βραστών φαγητών και πρόσθεσε στην διατροφή σου όσα περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορείς.