Η εικόνα είναι γνωστή. Έχεις κανονίσει τελευταία στιγμή να βγεις για βραδινή έξοδο, αλλά τα νύχια σου θέλουν επιδιόρθωση. Επομένως, τι κάνεις; Ξαναπερνάς το χρώμα απ’το μανό που είχες. Το πικρό αποτέλεσμα είναι να χαλάσουν πολύ γρήγορα, αφού δεν είχαν χρόνο να στεγνώσουν όπως έπρεπε. Μετά απλά τα ξεβάφεις και τέλος.

Υπάρχουν όμως 5 τρόποι για να τα στεγνώνεις γρηγορότερα και να σταματήσεις να αντιμετωπίζεις συνέχεια το ίδιο πρόβλημα. Διάβασε τα παρακάτω:

1. Παγωμένο Νερό

Ρίξε σε ένα μικρό μπολάκι παγωμένο νερό (ιδανικά και με παγάκια) και πάρε μια βαθιά ανάσα για να βυθίσεις τα χέρια σου. Κράτησε τα εκεί για 3 λεπτά και θα δεις ότι θα έχουν στεγνώσει.

2. Λάδι

Ένας επίσης εύκολος και γρήγορος τρόπος για να στεγνώσουν γρήγορα τα νύχια, είναι να τους ρίξεις λάδι. Μετά από 3 λεπτά που θα έχεις περάσει το μανό, ρίξε μια μικρή σταγόνα και άπλωσε την στο νύχι με μία μπατονέτα ή με ένα μικρό πινελάκι.

3. Πιστολάκι

Ένα κόλπο που εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ αρκετές φορές. Ρύθμισε το στην χαμηλή ένταση και με κρύο αέρα και άφησε το μέχρι να δεις ότι έχει σκληρύνει πλήρως το βερνίκι. Να θυμάσαι να μην χρησιμοποιείς ζεστό αέρα, γιατί έτσι δεν θα στεγνώσει.

4. Top coat

Το νύχι θέλει και το καλό του προϊόν, γι’αυτό επέλεξε ένα καλό coat που στεγνώνει γρήγορα τα νύχια χωρίς να κάνεις κάτι απ’τα παραπάνω.

5. Λεπτές στρώσεις

Το mani του νυχιού σου θα χαλάσει πολύ γρήγορα και εύκολα αν έχεις περάσει σε αυτό πολλές στρώσεις. Προσπάθησε λοιπόν να τα περνάς με λεπτές στρώσεις κάθε φορά κι ας είναι και τρεις.