Καθημερινά το μακιγιάζ σου είναι απλό. Έτσι κι αλλιώς το φυσικό πρόσωπο είναι πιο όμορφο από την υπερβολή. Η μάσκαρα είναι απαραίτητη και πάντα υπάρχει μία μέσα στην τσάντα σου. Καλά ως εδώ. Κάνεις όμως 6 λάθη που απαγόρευονται και πρέπει να τα σταματήσεις τώρα, αλλιώς θα δημιουργήσεις πρόβλημα στις βλεφαρίδες και στο μάτι.

1. Χρησιμοποιούν και οι φίλες σου την ίδια μάσκαρα

Όχι, όχι και πάλι όχι. Ακόμα κι αν είναι για μία χρήση γιατί η κολλητή σου ξέχασε την δική της και πιστεύεις ότι δεν θα συμβεί τίποτα, καλό είναι να μην το ρισκάρεις. Τα μικρόβια μεταφέρονται με γρήγορο ρυθμό και ενδεχομένως να προκληθούν ερεθισμοί στο δικό σου μάτι μετέπειτα.

2. Αν η μάσκαρα έχει λήξει, απλά την πετάς

Όλα τα καλλυντικά κάποια στιγμή, λήγουν. Η μόνη κίνηση που πρέπει να κάνεις όταν έρθει αυτή η ώρα, είναι να τα πετάξεις. Μετά τους 3 μήνες, η χρήση της μάσκαρας πρέπει να σταματάει. Έτσι θα γλιτώσεις την μόλυνση στα μάτια.

3. Κοιμάσαι με αυτή

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε σχεδόν όλες. Πριν κοιμηθείς οπωσδήποτε πρέπει να κάνεις ντεμακιγιάζ, αλλιώς οι βλεφαρίδες σου γίνονται εύθραστες και πέφτουν πιο εύκολα. Συγχρόνως αποφεύγεις και τους ερεθισμούς.

4. Βάζεις και βγάζεις το βουρτσάκι

Όταν βάφεσαι, βάζεις και βγάζεις το βουρτσάκι προκειμένου να πάρεις περισσότερη για καλύτερη εφαρμογή. Αυτό είναι λάθος γιατί όσο το κάνεις αυτό, μπαίνει περισσότερος αέρας και η μάσκαρα ξεραίνεται γρήγορα. Κάπως έτσι δημιουργούνται βακτήρια.

5. Τοποθετείς υπερβολική ποσότητα

Μην το παρακάνεις με τις στρώσεις γιατί θα δυσκολευτείς να την αφαιρέσεις και το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι αυτό που θα ήθελες. Περιορίσου στις 4 στρώσεις το πολύ και όχι παραπάνω.

6. Γυρίζεις τις βλεφαρίδες

Όταν βάζεις μάσκαρα, έχεις την μανία να τις γυρίζεις, προκαλώντας έτσι όμως το σπάσιμο τους.

apply mascara gif