Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένας εξαιρετικά περίπλοκος μηχανισμός, μέσα στον οποίο συναντάμε πολλών ειδών μικροοργανισμούς. Σε κάθε σώμα, το οικοσύστημα των βακτηρίων τους είναι εντελώς διαφορετικό και μοναδικό και ονομάζεται μικροβίωμα. Αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιδερμίδας μας και η ισορροπία τους είναι απαραίτητη για να δείχνει και να είναι καλά το δέρμα μας. Η πρώτη μας επαφή μαζί τους γίνεται κατά τη γέννησή μας, είναι ένα από τα πράγματα που κληρονομούμε από τη μητέρα μας.

Το μικροβίωμα προστατεύει το δέρμα απέναντι σε παθογόνα βακτήρια, απελευθερώνει αντιοξειδωτικές πρωτεΐνες, ρυθμίζει τις φλεγμονές του δέρματος, ενισχύει τη συνοχή της επιδερμίδας και αυξάνει την ανθεκτικότητά της. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν σημαντικό σύμμαχο της επιδερμίδας μας στην προσπάθειά της να αμύνεται και να αποκαθίσταται.

Η επιστήμη δεν έχει παρά μόλις λίγα χρόνια που ανακάλυψε το μικροβίωμα και τις μοναδικές του ιδιότητες. Οι μελέτες έδειξαν ότι το μικροβίωμα μπορεί να διαταραχθεί από τον ήλιο, τη διατροφή, τις ορμόνες, τα φάρμακα και τη ρύπανση. Τι μπορεί να το βοηθήσει να βρει την ισορροπία του; Η απάντηση βρίσκεται στην αγαπημένη τροφή των βακτηρίων, τα πρεβιοτικά που παρέχουν θρεπτικά στοιχεία για την ανάπτυξή τους και τα προβιοτικά που είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που οφελούν τον ξενιστή τους.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, η Lancôme, δημιούργησε τον ορό Advanced Génifique, ο οποίος έχει εμπλουτιστεί με ένα μοναδικό μείγμα 7 κλασμάτων πρεβιοτικών (μανόζη, α- Γλυκο-ολιγοσακχαρίτες και β-Φρουκτοολιγοσακχαρίτες) και προβιοτικών (Lactobacillus casei και Lactobacillus acidophilis, Bifidobacterium longum, Saccharomyces cerevisae. Αυτό το μείγμα προσφέρει στο μικροβίωμα και την επιδερμίδα σάκχαρα, αμινοξέα και λιπίδια, όσα χρειάζεται δηλαδή για να είναι δυνατή και να αμύνεται καλύτερα.

Ο ορός έχει απαλή υφή, απορροφάται εύκολα και γίνεται ένα με την επιδερμίδα προσφέροντας άμεσα αποτελέσματα. Η επιδερμίδα γίνεται πιο δυνατή και δείχνει πιο λαμπερή και νεανική. Χρειάστηκαν 15 χρόνια έρευνας, συνεργασίας, δοκιμών και επαλήθευσης της σχέσης που έχει το μικροβίωμα με την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας, όμως σήμερα, ο νέος ορός Advanced Génifique προσφέρει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στο μικροβίωμα της επιδερμίδας και ενισχύει την υγεία του.