Ξηρό, κανονικό ή μεικτό δέρμα; Εσείς σε ποιο ανήκετε; Ό,τι τύπο δέρματος και να έχετε, υπάρχει ένα φαινόμενο το οποίο δείχνει να είναι παγκόσμιο: το ευαισθητοποιημένο δέρμα.

Η Uriage το αντιλαμβάνεται αυτό και ως πρωτεργάτης, χάρη στην αναγνωρισμένη εξειδίκευσή της στην επανόρθωση της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος, εργάζεται πάνω σε αυτό το θέμα. Δημιουργεί την σειρά Bariederm-CICA DAILY, την οποία μπορείτε να κερδίσετε και εσείς στον μεγάλο μας διαγωνισμό (βρείτε πως θα συμμετάσχετε στο τέλος του άρθρου).

Ευαισθητοποιημένο δέρμα: Οι εξωτερικοί παράγοντες που οδήγησαν στο παγκόσμιο φαινόμενο

Θα πρέπει να ενημερωθούμε για αυτό περισσότερο από ποτέ: Όλοι μας ζούμε σε έντονους ρυθμούς σε ένα όλο και πιο απαιτητικό περιβάλλον. Θα μπορούσαμε να το πούμε ακόμα και εχθρικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει πληθώρα εξωτερικών ζημιoγώνων επιθέσεων στην καθημερινή μας ζωή: ρύπανση, έκθεση στον ήλιο, καπνός τσιγάρου, λεπτά σωματίδια, άγχος κτλ. Αυτές οι ουσίες καταλήγουν στο σώμα και στο δέρμα μας. Αυτό είναι που ονομάζουμε ξενοβιωτικά: ένζυμα που δεν παράγονται φυσικά από το ανθρώπινο σώμα, όπως πολυχλωριωμένα διφαινύλια ή διοξίνη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση.

Το δέρμα μας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο όργανό μας και από τα πιο περίπλοκα, έχει κύριο ρόλο την προστασία των ανθρώπων. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης και του άγχους, καταλήγει να γίνει εύθραυστο. Τότε η ικανότητα να είναι τόσο διαπερατό όσο και αδιαπέραστο διαταράσσεται, παράγοντας φανερά εξωτερικά σημάδια.

Θαμπή όψη, λεπτές γραμμές και ελαφρύ κοκκίνισμα – Η μάστιγα του αιώνα

Η ρύπανση και τα ξενοβιοτικά προκαλούν ενεργοποίηση μηχανισμών που οδηγούν στην εμφάνιση συμπτωμάτων και σημαδιών στο πρόσωπο. Ξεκινά με φυσικά συμπτώματα όπως αίσθηση δυσφορίας, σφίξιμο, μυρμήγκιαμα ή αίσθηση καύσου σε καθημερινή βάση. Μετά οι ορατές πτυχές αυτών των διαταραχών εμφανίζονται ως: θαμπή όψη, σημάδια κούρασης, λεπτές γραμμές, ατέλειες και ελαφρύ κοκκίνισμα.

Με αυτό τον τρόπο το δέρμα εφιστά την προσοχή σε αυτή την ευθραστότητα και σηματοδοτεί την ανάγκη του για ανακούφιση.

Επηρεάζονται όλοι οι τύποι δέρματος

Η αναγνώριση του τύπου του δέρματος μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ δύσκολή επειδή το μικτό δέρμα μπορεί να εμφανίσει σημάδια αφυδάτωσης. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με ξενοβιοτικά όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να αποδυναμωθούν σε κάποιο σημείο. Εύθραστο δέρμα, με τροποποιημένο το μικροβίωμα και κατεστραμμένο φραγμό, είναι το πιο κοινό δερματικό πρόβλημα των καιρών μας αλλά και το πιο καθολικό.

Έτσι η ρύπανση, ο ήλιος, οι ξαφνικές κλιματικές αλλαγές, ο κλιματισμός, οι μάσκες, το ξύρισμα και τα ακατάλληλα καλλυντικά προϊόντα είναι οι κύριοι επιβαρυντικοί παράγοντες.

To φαινόμενο ‘maskne’

Πιο πρόσφατα, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, μια νέα μορφή εξωτερικής επίθεσης είναι ακόμα πιο επιζήμια για την επιδερμίδα. Πράγματι το δέρμα εξελίσσεται τώρα σε ένα τροποποιημένο περιβάλλον και υπόκειται τακτικά σε τριβή λόγω της παρατεμένης χρήσης της μάσκας. Διαρκώς καλυμμένο υποφέρει από υγρασία και εφίδρωση. Αυτές οι νέες εξωτερικές επιθέσεις καταλήγουν να τροποποιήσουν την κατάστασή του και το μικροβίωμα τονίζοντας τις διαταραχές του.

Η απόφραξη και η τριβή του μπορούν να προκαλέσουν ερεθιστική δερματίτιδα. Μπορεί επίσης να ενισχύσει τις υπάρχουσες συνθήκες όπως την ατοπική δερματίτιδα, ροδόχρου ακμή ή ακμή. Το δέρμα πρέπει στη συνέχεια να επανορθωθεί και να προστατευθεί σε βαθύτερο επίπεδο.

H Uriage βρήκε την λύση για το ευαισθητοποιημένο δέρμα 

Με το Bariederm-CICA DAILY, σε serum και gel cream, η Uriage προσφέρει μια επανορθωτική, ενυδατική τόνωση με πρεβιοτικά για καθημερινή ανακούφιση του ευαισθητοποιημένου και και εξίσου εξασθενημένου δέρματος, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Για εύθραστο δέρμα, ανεξάρτητα από τον τύπο του, η ενυδάτωση δεν είναι επαρκής: Χρειάζεται ενυδάτωση, επανόρθωση και εξισορρόπηση. Με αυτό τον τρόπο, θα ανακτήσει τη λάμψη του και θα αποκτήσει υγιή όψη. Τα δερματολογικά εργαστήρια Uriage, ως ειδικοί στην επιδερμίδα, έχουν κάνει τον επιδερμικό
φραγμό προτεραιότητά τους για τα προηγούμενα 20 χρόνια, με εξειδίκευση που γεννήθηκε από το ιαματικό νερό. Για εξισορρόπηση, επανόρθωση και προστασία, δεν υπάρχει τίποτα σαν το ιαματικό νερό Uriage συνδυασμένο με ισχυρά ενεργά συστατικά.

Για εξισορρόπηση περιέχει: 

  • Ιαματικό νερό Uriage, προερχόμενο από τις Alpine Massifs και πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία και
  • Πρεβιοτικά που εξισορροπούν, διατηρούν και ενισχύουν το μικροβίωμα

Ενώ για ενίσχυση της επανόρθωσης περιέχει:

  • Centella Asiatica, το ‘βότανο της τίγρης’, πλούσιο σε ασιατικοσίδη και πολυφαινόλες
  • Υαλουρονικό Οξύ, που εμπλουτίζει, ενυδατώνει και διεγείρει καθώς και
  • Παρθενόλη, η οποία καταπραΰνει, αναζωογονεί και ενυδατώνει

Η φόρμουλα αιχμής του Bariederm-CICA DAILY

Αυτή η φόρμουλα που περιέχεται και στο Serum και στην Gel Cream αποτελείται από 10,5% Thermal-Biotic σύμπλοκο, συμπεριλαμβανομένου του ιαματικού νερού Uriage και των πρεβιοτικών που εξισορροπούν το επιδερμικό φραγμό. Είναι επίσης εμπλουτισμένο με Centelia Asiatica και υαλουρονικό οξύ υψηλού και χαμηλού μοριακού βάρους για να φτάσει σε όλα τα στρώματα της επιδερμίδας. Η πανθενόλη αποτρέπει και ανακουφίζει από την ερυθρότητα και αίσθηση τσιμπήματος στο δέρμα για ενισχυμένο δέρμα και υγιή όψη. Τέλος η επιδιόρθωση της επιδερμίδας επανενεργοποιείται για την πρόληψη πρόωρων σημαδιών γήρανσης χάρη στα διπεπτίδια.

Αυτό το πεπτίδιο συνθετικής προέλευσης ενισχύει την κυτταρική ανανέωση της επιδερμίδας βελτιώνοντας την κυτταρική διαφοροποίηση και την λειτουργία φραγμού της επιδερμίδας. Ηρεμεί και χαλαρώνει ορατά το δέρμα.

Μπορείτε και εσείς να δοκιμάσετε τα Bariederm-CICA DAILY, καθώς κληρώνουμε στο instagram του ThatsLife 5 σετ και με το serum και με την gel cream. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε εμάς (@ThatsLife) και την @uriage_greece, αναφέροντας στα σχόλια 2 φίλες σας. Μπορείτε να κάνετε όσα σχόλια θέλετε (1 σχόλιο = 1 συμμετοχή) για να είστε και εσείς ανάμεσα στις 5 τυχερές!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ThatsLife.Gr 🌟 (@thatslifegr)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.