Τα σπυράκια μιλάνε και πρέπει να τα ακούς. Είναι άπειρα ενοχλητικά, κάποια πονάνε και κάποια βγαίνουν σε πολύ συγκεκριμένα σημεία του προσώπου και υπάρχει εξήγηση γι’αυτό. Αν είσαι στις ημέρες που περιμένεις περίοδο, ήδη θα έχουν εμφανιστεί δύο τρία σπυράκια για να υπάρχουν. Έτσι, για την ποικιλία.

Τι λένε για την υγεία σου λοιπόν; Διάβασε παρακάτω:

σπυρακια

#1. Σπυράκι στο πηγούνι (1)

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Οι δύσκολες μέρες του μήνα έρχονται και σε προετοιμάζουν με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει. Οι ορμόνες κάνουν παιχνίδι και προκαλούν διάφορες διακυμάνσεις στο δέρμα σου. Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να προσέχεις την επιδερμίδα του προσώπου σου με κατάλληλες κρέμες λίγες ημέρες πριν την περίοδο.

#2. Σπυράκι κοντά στην τρίχα του κεφαλιού (2)

Αν βγάζεις σπυράκια κοντά στις τρίχες της κόμης σου, τότε την ευθύνη έχουν τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σου που προφανώς τα τοποθετείς πολύ κοντά σε αυτή την περιοχή με αποτελέσμα να κλείνουν οι πόροι και να κάνουν την εμφάνιση τους με χάρη και τσαχπινιά τα σπυράκια. Επίσης, αν στην δουλειά πολλές φορές βάζεις το χέρι σου για να στηρίξεις το κεφάλι σου, τότε είναι και αυτός ένας λόγος.

#3. Σπυράκι κοντά στα χείλη (3)

Αυτό είναι το σημείο μου. Το σπυράκι κοντά στα χείλη είναι από την συχνή κατανάλωση όξινων γεύσεων όπως το ξύδι, προκαλώντας έτσι την εμφάνισή του στην περιοχή, ενώ μπορεί να δημιουργηθεί μέχρι και φλεγμονή. Η λύση είναι να αρχίσεις τα φρούτα και τα λαχανικά στην διατροφή σου και να χρησιμοποιείς μαντηλάκια καθαρισμού.

#4. Σπυράκι στα μάγουλα (4)

Τι έχουμε πει για τα βρώμικα χέρια; Δεν πρέπει ποτέ να αγγίζεις το πρόσωπό σου όταν είσαι έξω ή όταν πιάνεις το κινητό ή ασχολείσαι πολύ με υπολογιστή, γιατί δεν γλυτώνεις την φλεγμονή. Το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο στα μικρόβια. Φρόντισε λοιπόν να έχεις στην τσάντα σου πάντα αντισηπτικό και να καθαρίζεις συχνά τα χέρια σου και τα διάφορα αντικείμενα που πιάνεις πολύ.

#5. Σπυράκι σε κούτελο και μύτη (5)

Δύο πολύ κακά σημεία για να βγάλεις σπυράκι. Οι περιοχές αυτές σου φωνάζουν ότι έχεις άγχος και πρέπει να το προσέξεις. Αν βρίσκεσαι σε αυτήν την φάση της ζωής σου, χρησιμοποίησε κρέμες για την καταπολέμηση της ακμής.