Οι βλεφαρίδες έχουν τη μοναδική ικανότητα να τονώνουν το περίγραμμα των ματιών σας. Οι βλεφαρίδες κάνουν τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και το βλέμμα πιο έντονο. Φυσικά όλοι ξέρουμε ότι τα μεγάλα μάτια είναι πιο ελκυστικά. Επιπλέον, οι βλεφαρίδες εμποδίζουν τη σκόνη να εισχωρήσει στα μάτια σας με αποτέλεσμα να τα προστατεύει. Άρα τα extension βλεφαρίδων έχουν αρκετά εφέλη. Μερικά από αυτά είναι:

  • Φαίνεστε πανέμορφη όλη την ώρα. Σε αντίθεση με τις συνεχόμενες βλεφαρίδες που πρέπει να αφαιρεθούν μετά από μερικές ώρες, τα extensions βλεφαρίδων αποβάλλονται με τις φυσικές σας βλεφαρίδες. Και για να πω την αλήθεια, δεν έχω δει ποτέ μια μάσκαρα ή ένα ζευγάρι βλεφαρίδες που να φαίνονται τόσο μακριές, πυκνές ή φυσικές όσο τα custom extension βλεφαρίδων.
  • Μειώνεται πάρα πολύ ο συνολικός χρόνος του μακιγιάζ. Πολύ σημαντικό, καθώς ο χρόνος έιναι χρήμα στην σύγχρονη καθημερινότητα.
  • Εξαιρετικό για εμφανίσεις χωρίς μακιγιάζ.  Αν θέλετε να φαίνεστε φυσική χωρίς να φαίνεστε πολύ φορτωμένες με μακιγιάζ, το να κάνετε εξτένσιον βλεφαρίδων είναι μια εξαιρετική κίνηση.  Τα μάτια σας θα φαίνονται πιο μεγάλα και οριοθετημένα χωρίς να χρειάζεστε συνηθισμένα προϊόντα μακιγιάζ όπως μάσκαρα και eyeliner.
  • Αδιάβροχες. Μπορείτε να βρέξετε τα extensions βλεφαρίδων χωρίς να ανησυχείτε μήπως πέσουν. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επεκτάσεις βλεφαρίδων επικολλώνται στις φυσικές σας βλεφαρίδες με τη βοήθεια μιας ιατρικής κόλλας κατασκευασμένης από το χημικό κυανοακρυλικό.
  • Μακράς διαρκείας. Όταν συγκρίνετε τα extension βλεφαρίδων με τις ενιαίες βλεβαρίδες, οι πρώτες έχουν μεγάλη διάρκεια σε αντίθεση με τις δεύτερες. Ενώ τα extension βλεφαρίδων παραμένουν ανέπαφα για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, οι μονοκόμματες βλεφαρίδες δεν διαρκούν περισσότερο από 24 ώρες.

 

Ακόμη και σήμερα, οι επεκτάσεις βλεφαρίδων μπορεί να προκαλέσουν ενόχληση όταν γίνονται από μη αδειοδοτημένο τεχνικό. Καλό είναι ότι αφορά τα μάτια μαςνα είμαστε παραπάνω προσεκτικές και να επιλέγουμε επαγγελματίες που σίγουρα εμπιστευόμαστε. Βέβαια υπάρχουν κάποια προβληματάκια με τα extension βλεφαρίδων. Κάποια από τα οποία είναι:

  • Αλλεργίες. Αν και είναι αρκετά σπάνιο, είναι πιθανό να εμφανιστεί αλλεργική αντίδραση στην κόλλα επέκτασης βλεφαρίδων που χρησιμοποιείται.
  • Η κακή εφαρμογή μπορεί να επηρεάσει τις φυσικές βλεφαρίδες. Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε extensions που είναι συμβατά με τις φυσικές σας βλεφαρίδες όσον αφορά το μήκος, την καμπυλώτητα και το πάχος. Εάν τα extensions είναι πολύ βαριά για τις φυσικές σας βλεφαρίδες, μπορεί να προκαλέσουν την πρόωρη αποβολή των φυσικών σας βλεφαρίδων.
  • Κόστος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα extension βλεφαρίδων είναι πολυτέλεια ζωής. Με μια πρώτη ματιά, φθηνότερες επιλογές, όπως strip βλεφαρίδες που μπορείτε να αγοράσετε σε καταστήματα ομορφιάς, μπορεί να φαίνονται πολύ καλύτερη εναλλακτική για τον προϋπολογισμό σας.
  • Απαιτεί Συντήρηση. Τέλος, οι επεκτάσεις βλεφαρίδων απαιτούν τακτικό καθαρισμό και βούρτσισμα για να διασφαλιστεί ότι διατηρούν το στυλ και την σταθερότητά τους.

Οι επεκτάσεις βλεφαρίδων σας κάνουν να φαίνεστε υπέροχη χωρίς μάσκαρα ή eyeliner, να θυμάστε να τις καθαρίζετε και να τις βουρτσίζετε τακτικά. Το υπερβολικό τρίψιμο των ματιών σας, η χρήση προϊόντων με λάδι γύρω από τις βλεφαρίδες σας, η χρήση αδιάβροχου μακιγιάζ ή ψαλιδίσματος βλεφαρίδων δεν συνιστώνται εάν θέλετε οι επεκτάσεις βλεφαρίδων να διαρκέσουν πολύ.