Ήλιος και θάλασσα! Αν αυτές οι δύο λέξεις σου ακούγονται γνωστές τότε σίγουρα ξέρεις πως πρέπει να προστατεύσεις το δέρμα σου από τον ήλιο. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να προστατεύσεις και τα μαλλιά σου; Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει τους καλοκαιρινούς μήνες μίνι επιθέσεις στα μαλλιά σου και σίγουρα δεν είσαι για τέτοια ειδικά τις ημέρες των διακοπών.

Ποιες είναι οι επιθέσεις λοιπόν που δέχονται τα μαλλιά σου;

Υγρασία: Επιδεινώνει και επιταχύνει τη φθορά της τρίχας.

Φθορά της τρίχας:  Η έκθεση στον ήλιο και τις ακτίνες UVA & UVB καταστρέφει την τρίχα: η ουσία που προστατεύει τη συνεκτικότητα των φολίδων της τρίχας αποδυναμώνεται και γίνεται πιο ευπαθής ενάντια στους επιθετικούς παράγοντες.

Αλλοίωση εσωτερικής δομής: Η φωτο-οξείδωση κάνει την τρίχα πιο εύθραυστη και πιο ευαίσθητη λόγω της εκφύλισης της Κερατίνης.

Χρωστικές: Η έκθεση των μαλλιών στο φως του ήλιου ξανοίγει το χρώμα τους λόγω της μερικής αποδόμησης της μελανίνης.

Προκειμένου να προστατεύσεις τα μαλλιά σου και να δημιουργείς υπέροχα styling και το καλοκαίρι, η Kérastase δημιούργησε μια σειρά “θαυματουργών” προιόντων για πριν αλλά και μετά την έκθεση στον ήλιο. 

Πριν την έκθεση στον ήλιο θα χρειαστείς 2 μαγικά προιόντα

Micro – Voile: Ανάλαφρο mist για πιο όμορφα μαλλιά. Καταπολεμά το φριζάρισμα και χαρίζει λάμψη μακράς διάρκειας στα μαλλιά που εκτίθενται στον ήλιο. Διευκολύνει το styling, χωρίς να δημιουργεί λιπαρότητα

Capture

CC Creme: Κρέμα περιποίησης για τριπλή δράση: προστασία, επανόρθωση & λάμψη. Προσφέρει άμεση ενυδάτωση και λάμψη, χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά. Κάνει τα μαλλιά απαλά και ευκολοχτένιστα.

Capture

Στη συνέχεια και μετά την έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να προστατεύσεις τα μαλλιά σου ώστε να είναι υγιή και απαλά. Και πώς θα το πετύχεις;

Bain Apres – Soleil: Σαμπουάν κατά της φθοράς για τα βαμμένα μαλλιά. Προσφέρει ενυδάτωση στα μαλλιά που εκτίθενται στον ήλιο, κάνοντάς τα πιο δυνατά και ευκολοχτένιστα.

 

Capture

Masque: Μάσκα κατά της φθοράς για τα βαμμένα μαλλιά. Προσφέρει εντατική επανόρθωση και προστατεύει το χρώμα, αφήνοντας τα μαλλιά λεία και ενυδατωμένα.

Capture