Ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που παρά τα 25 μου χρόνια, δεν βάφω καθόλου τα μαλλιά μου. Πρώτον βαριέμαι να κάνω αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που οι ρίζες θα βγαίνουν και δεύτερον μ’αρέσει το φυσικό μου όπως είναι τόσο ώστε να μην θέλω να επιβαρύνω περισσότερο τα μαλλιά μου.

Θα μου πεις τώρα, στα 25 προφανώς και δεν είναι απαραίτητο. Αν δεν θες να αλλάξεις το χρώμα, δεν υπάρχει άλλος λόγος να τα βάψεις. Άσπρη τριχούλα για παράδειγμα. Θα σε διαψεύσω όμως, γιατί έχω δυό τρεις φίλες που την βλέπουν κάθε πρωί και σκιάζονται.

Στο θέμα μας όμως… Η επιστήμη μίλησε για ακόμη μια φορά και όπως έχω ξαναπεί, ποιοι είμαστε εμείς να την αμφισβητήσουμε; Σε έρευνα που έγινε σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, οι ερευνητές ανακάλυψαν ποιο είναι αυτό το γονίδιο που μας γκριζαίνει τα μαλλιά. Στην έρευνα συμμετείχαν 6000 άνδρες και γυναίκες από την Αμερική, την Αφρική και την Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το κακό γονίδιο είναι το IRF4, που επιστήμονες εικάζουν ότι μπορεί να απενεργοποιηθεί. Εν ολίγοις, είναι στο χέρι των εταιριών να δημιουργήσουν προϊόντα εχθρικά απέναντι του και συνεπώς να σταματήσει η εμφάνιση των άσπρων τριχών. Είναι μια αρχή κι αυτό!

Μήπως έρχεται η εποχή που οι βαφές θα σταματήσουν να υπάρχουν;

tumblr_m72d2cby7H1rqmypj

One Response

 1. John

  Πάμε:
  1) “σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου” Ποιό;
  2) “προϊόντα εχθρικά απέναντι του” Το γονίδιο δεν είναι σα σπυράκι. Είναι προστατευμένο μέσα στον πυρήνα του κυττάρου. Αν δημιουργήσουν προϊόντα εχθρικά απέναντί του, οι σημερινές μορφές καρκίνου θα μοιάζουν ευλογία.
  3) Όταν οι επιστήμονες “εικάζουν ότι μπορεί να απενεργοποιηθεί” σημαίνει πως δεν έχουν ιδέα και πρέπει πρώτα να ρωτήσουν το νομικό τμήμα τι θα γίνει με τις μηνύσεις που θα πέσουν βροχή από τις παρενέργειες.
  4) Οι κλινικές μελέτες θέλουν χρόνια, οπότε μην το περιμένουν και σύντομα οι αναγνώστριες….