Η γήρανση του δέρματος είναι μια φυσιολογική εξέλιξη καθώς γερνάμε. Μπορούμε αμέσως να την καταλάβουμε καθώς το χρώμα της επιδερμίδας είναι ωχρό λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος που μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου. Παράλληλα,  χάνει μέρος της ελαστικότητάς του. Ενδέχεται να αποκτήσει μελαγχρωματικές κηλίδες και σταδιακά γίνεται τραχύ, ξηρό και χαλαρώνει.

Οι αιτίες της εν λόγω γήρανσης οφείλονται όπως προείπαμε στην πάροδο του χρόνου αλλά και σε ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες.

Οι ενδογενείς παράγοντες:

Σχετίζονται με την κληρονομικότητα και τα γονίδιά μας ( DNA). Η ηλικία που βλέπουμε την πρώτη μεταβολή στο δέρμα μας είναι γύρω στα 30 όπου εμφανίζονται και οι πρώτες μικρές ρυτίδες που ως  επί το πλείστον δεν είναι βαθιές. Χρόνο με το χρόνο γίνονται εντονότερες και δη κοντά στην εμμηνόπαυση λόγω της έλλειψης οιστρογόνων. Στο διάστημα αυτό, η ξηρότητα γίνεται εντονότερη, οι ρυτίδες βαθαίνουν και το κολλαγόνο που παράγει το σώμα μας μειώνεται.

Η δημιουργία των ελεύθερων ριζών καταστρέφει τα υγιή κύτταρα που παράγουν το φυσικό κολλαγόνο με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται ατροφικό και ευαίσθητο.

Εξωγενείς παράγοντες:

Στην εν λόγω κλινική εικόνα συμβάλουν το στρες, το κάπνισμα, τα κλιματιστικά, η μόλυνση του περιβάλλοντος, ο   ήλιος, η κακή διατροφή, η χορήγηση φαρμάκων και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Για να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας πρέπει χειμώνα καλοκαίρι να την προστατεύουμε από την ηλιακή ακτινοβολία χρησιμοποιώντας αντηλιακό με διαφορετικό δείκτη προστασίας το χειμώνα και άλλο το καλοκαίρι. Μην ξεχνάμε πως η χώρα μας είχε πολλούς μήνες ηλιοφάνεια και διαφέρει από τις μη μεσογειακές χώρες.

Ένα διαιτολόγιο φτωχό σε βιταμίνες , φρούτα και λαχανικά κάνει όχι μόνο κακό στη σωματική μας υγεία αλλά και στην ποιότητα του δέρματός μας. Χρειάζεται να ακολουθούμε ένα μεσογειακό πρόγραμμα διατροφής καθώς είναι ισορροπημένο και πλήρες αναφορικά με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Αν έχουμε αρρωστήσει ή δεν τρεφόμαστε σωστά θα πρέπει να αγοράσουμε συμπληρώματα διατροφής. Ωστόσο, καλό είναι πάντα πριν τα προμηθευτούμε να ζητάμε τη συμβουλή ενός παθολόγου και  ενός φαρμακοποιού καθώς η αλόγιστη χρήση μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μας.

Απάντηση στα παραπάνω που διαβάσατε δίνει το νέο Phyto-Nature Firming Serum που συμβάλει στην αναγέννηση των κυττάρων κάνοντάς το σταδιακά να φαίνεται πιο νεανικό. Δεσμεύεται μέσα από κλινικές δοκιμές πως με την καθημερινή χρήση το δέρμα φαίνεται 5 χρόνια νεότερο καθώς μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, μετά από 1 μόνο εφαρμογής.

 

Το Phyto-Nature Firming Serum είναι ένας  πρωτοποριακός, διφασικός ορός σύσφιγξης και ανόρθωσης, που τροφοδοτείται από βιομιμητικά πεπτίδια προσκολλημένα σε Ζαφείρι για να βοηθήσουν τη σταθερότητα του δέρματος και να ενισχύσουν τις δερματικές άμυνες έναντι στο “exposome” σας. Το Ζαφείρι προστατεύει τα πεπτίδια και αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητά τους, καθώς μιμούνται τις φυσικές ιδιότητες του δέρματος και επιφέρουν τη γήρανση που προκαλείται από το “exposome”.

Το Phyto-Nature Firming Serum περιέχει επίσης, τη φάση ανόρθωσης που βασίζεται στη σύγχρονη τεχνολογία, τα φυτά και την αρχαία σοφία των βοτάνων.

Ο ορός συμπεριλαμβάνει 3 πολύτιμα συστατικά:

Το φρούτο Κάμου Κάμου (Amazonian Camu Camu), που προέρχεται από το Περού και παρατείνει τη λάμψη στο δέρμα. Συχνά ονομάζεται “μούρο της νεότητας”, πρόκειται για υπερ-φρούτο που περιέχει 60 φορές περισσότερη Βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι και συλλέγεται από αυτόχθονες φυλές για περισσότερα από 700 χρόνια, προκειμένου να διατηρήσει την υγεία και τη μακροζωία.

Το εκχύλισμα Μαροκινού Κίστου (Moroccan Rockrose Extract), που προέρχεται από το απίστευτα ανθεκτικό φυτό, με την ικανότητα να αναγεννηθεί ακόμη και μετά από καύση. Βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που καταστρέφουν το δέρμα και έχει αντιοξειδωτική δράση.

Καφεϊκό οξύ από καρπό Πράσινου Καφέ Μαδαγασκάρης  (Madagascar Green Coffee Bean). Πρόκειται για φυτο-ενεργό συστατικό που συνεργάζεται με τη μικροχλωρίδα του δέρματος και βοηθά στην αναζωογόνησή του, μειώνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Αναγέννηση των κυττάρων, μέσω της δύναμης της αφής

Το Phyto-Nature Firming Serum θα συνοδεύεται από εικονικό σύμβουλο, που θα συνδυάζει τη δύναμη του ειδικού φροντίδας του δέρματος με την τεχνητή νοημοσύνη και την αυξημένη πραγματικότητα, προκειμένου να επιφέρονται τα καλύτερα οφέλη του προϊόντος. Οι χρήστες, θα διαγνωστούν για την κατάσταση του δέρματός τους, όπως και για τη συναισθηματική και στη συνέχεια θα εξασκηθούν σε πραγματικό καθρέφτη, στο τηλέφωνο ή το tablet τους, μέσω εξατομικευμένης τεχνικής δακτυλοπιέσεων.

Το προϊόν δεν έχει δοκιμασθεί σε ζώα, δεν περιέχει γλουτένη, είναι κατάλληλο για τους χορτοφάγους και δεν περιέχει τεχνητά αρώματα ή χρώματα.

Πληροφορίες για την ιστορία και τα προϊόντα της ®

Η ιστορία της dermalogica®… ξεκινά το 1986 στην Καλιφόρνια, ως αποτέλεσμα έρευνας του International Dermal Institute. Δημιουργήθηκε από ειδικούς στη φροντίδα του δέρματος με πρωτοποριακή αντίληψη και σκέψη, αλλά και γνώση των αναγκών της αγοράς.

Τα προϊόντα της dermalogica® κυκλοφορούν σε περισσότερες από 107 χώρες σε όλο τον κόσμο αποκλειστικά από επαγγελματίες, οι οποίοι ασχολούνται με την υγεία του δέρματος. Η dermalogica® είναι εταιρεία εκπαιδευτική, η οποία παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα προϊόντων και όχι μια ακόμα εταιρεία καλλυντικών που απλά παρέχει εκπαίδευση. Αποτελεί παγκοσμίως, την 1η επιλογή των επαγγελματιών στο χώρο των προϊόντων φροντίδας του δέρματος, με εξατομικευμένες προτάσεις.

Η παροχή των προϊόντων της, αποκλειστικά από εκπαιδευμένους επαγγελματίες αποτελεί δέσμευση για τη dermalogica®. Τα προϊόντα dermalogica® δεν περιέχουν λανολίνη, μεταλλικά έλαια, τεχνητά χρώματα και αρώματα, φορμαλδεϋδικά συντηρητικά, παραβένες, ξηραντικές αλκοόλες και γλουτένη.

Η dermalogica® διασφαλίζει την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της. Επιπλέον, η dermalogica® δεν επιτρέπει τις δοκιμές των προϊόντων σε ζώα, ενώ οι συσκευασίες της είναι ανακυκλώσιμες.