Τα τελευταία χρόνια εμπιστευόμαστε την όψη και την υγεία των μαλλιών μας στον Αναστάσιο, με αποτέλεσμα να τα βλέπουμε στα καλύτερά τους. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομορφιά των μαλλιών καθορίζεται από μέσα προς τα έξω. Έτσι, θέτει ως προτεραιότητα να προσφέρει στην κάθε πελάτισσα την ολιστική περιποίηση των μαλλιών της, η οποία θα της χαρίσει την τέλεια εμφάνιση των μαλλιών της, εσωτερικά και εξωτερικά της τρίχας.  Αυτή είναι, εξάλλου, η φιλοσοφία που διέπει τα κομμωτήρια Anastasios Hair Style στη Γλυφάδα και τα Ιωάννινα. Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, που τα μαλλιά μας «απειλούνται» από εξωτερικούς παράγοντες όπως ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες, η αλμύρα, ο ιδρώτας και το χλώριο της πισίνας, έχει δημιουργήσει μία ειδικά σχεδιασμένη ρουτίνα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών μας την εποχή αυτήν.

Πρόκειται για το ‘THE SUN PREP VITAMIN ROUTINE‘. Μία σωτήρια «τελετουργία» που έχει συσταθεί αποκλειστικά ως μια ρουτίνα περιποίησης κατά την περίοδο του καλοκαιριού και εφαρμόζεται μοναδικά λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες των μαλλιών της κάθε πελάτισσας. Ακόμη, σημαντικός παράγοντας είναι και η χρονική περίοδος που θα επιλέξει η καθεμία να την ξεκινήσει, περνώντας από τρία διαφορετικά στάδια. Γιατί στα κομμωτήρια Anastasios Hair Style, τα μαλλιά της κάθε πελάτισσας αντιμετωπίζονται ξεχωριστά, σύμφωνα με το ιστορικό και της ανάγκες τους. Αυτή είναι η εξατομικευμένη, μοναδική αντιμετώπιση που μας έχει κάνει πιστές λάτρεις του Αναστάσιου.

Πάμε να δούμε αναλυτικά πως λειτουργεί η θαυματουργή θεραπεία, που έρχεται για να προστατέψει/σώσει τα μαλλιά μας. Εμείς την δοκιμάσαμε ήδη και η διαφορά είναι αισθητή.

Τα τρία στάδια του THE SUN PREP VITAMIN ROUTINE

Τα τρία αυτά στάδια επικεντρώνονται στην Προετοιμασία και Θωράκιση των μαλλιών (PREP & PRIME), την Προστασία και Ανάδειξη (PROTECT & ENHANCE) και την Επανόρθωση και Αποκατάσταση (REPAIR & RESTORE). Αυτό που θέλει να πετύχει είναι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες κάθε είδους τρίχας κατά την καλοκαιρινή περίοδο γνωρίζοντας ότι τα στάδια της συγκεκριμένης εποχής συναντούν μια κλιμάκωση πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό. Επομένως, το επιθυμητό αποτέλεσμα θα είναι μια ολιστική, εξατομικευμένη θεραπεία με πυρήνα την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών. Στόχος μέσα από αυτή την καινοτομία είναι να δημιουργηθεί μια ανάλογη θεραπεία και για τη χειμερινή περίοδο.

Η προετοιμασία για το καλοκαίρι αρχίζει με μια πολύ προσεκτική και λεπτομερή διάγνωση της τρίχας. Μόλις γίνει η διάγνωση και αναγνωριστούν τυχόν αδυναμίες στα μαλλιά, εφαρμόζεται ένα προϊόν με στόχο το βαθύ καθαρισμό και την εξυγίανση αυτών. Το προϊόν αυτό θα προσφέρει τα σωστά θεμέλια για υγεία και λάμψη. Μία αντιβακτηριακή σύνθεση που διαλύει και απομακρύνει όλα τα κατάλοιπα που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια του τριχωτού. Η σύνθεση αυτή είναι εμπλουτισμένη με ενισχυτικά έλαια που καταπραΰνουν το τριχωτό και θωρακίζουν την τρίχα. Η εφαρμογή του περιλαμβάνει χαλαρωτικές μαλάξεις, απαιτεί την παραμονή του προϊόντος για μερικά λεπτά στα μαλλιά και έπειτα αφαιρείται με προσοχή. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι τα έλαια είναι μοναδικά για κάθε πελάτισσα καθώς η διαλογή τους γίνεται σε συνάρτηση με τις ανάγκες της κάθε τρίχας, όπως προαναφέραμε. Στη συνέχεια, προκειμένου να περιοριστεί η έκθεση των μαλλιών στις ιδιαίτερες επιβλαβείς συνθήκες του καλοκαιριού, αλλά και η χρήση εργαλειών θερμότητας για το στέγνωμα τους, γίνεται χρήση ενός μείγματος υδατοαπωθητικών συστατικών που σχηματίζουν έναν επιφανειακό προστατευτικό φραγμό. Έπειτα από όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχει αισθητή διαφορά στον όγκο της ρίζας και στην υφή της τρίχας, όπως ακόμα και ένα λαμπερό αποτέλεσμα για τα μαλλιά. Μετά από αυτή τη θεραπεία τα μαλλιά πλέον είναι θωρακισμένα και η έκθεσή τους στα καλοκαιρινά δεδομένα μπορεί να γίνει άφοβα.

Στην περίπτωση που κάποια πελάτισσα έχει ήδη εκτεθεί στους κινδύνους του καλοκαιριού και επιθυμεί να ξεκινήσει τη θεραπεία εν μέσω καλοκαιριού, θα πρέπει και πάλι να αρχίσουμε με τη διαδικασία της διάγνωσης, ωστόσο στην πορεία υπάρχουν κάποιες διαφορές. Σε αυτή την περίπτωση επικεντρωνόμαστε στην ενυδάτωση, θρέψη, λείανση και αναζωογόνηση με την εφαρμογή ειδικών προσαρμοσμένων μειγμάτων και προϊόντων που αποτελούνται από ενυδατικό υαλουρονικό οξύ, καταπραϋντική aloe vera, δροσιστική μέντα και εξυγιαντικό τεϊόδεντρο (PROTECT & ENHANCE).

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από τη θεραπεία vegan κερατίνης, μια φυτική θεραπεία ισώματος χωρίς τοξικά κι επιβλαβή χημικά συστατικά με χαμηλό pH. Συνεπώς, η δράση της είναι φιλική προς τα μαλλιά, χωρίς να τα ταλαιπωρεί ούτε στο ελάχιστο, καθώς τα θωρακίζει και τα κάνει ακόμα πιο ανθεκτικά. Οπτικά το σημαντικότερο αποτέλεσμα θα είναι η μονιμότητα του ισιώματος των μαλλιών, ενώ πλέον δε θα χρειάζεται η εφαρμογή εργαλειών θερμότητας και το styling θα είναι πλέον υπόθεση λίγων λεπτών. Η σημαντική διαφορά της vegan κερατίνης με τη συνηθισμένη είναι ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί για τα μαλλιά, καθώς ακόμη και αμέσως αφότου φύγει η πελάτισσα από το κομμωτήριο είναι ελεύθερη να διαχειριστεί τα μαλλιά της όπως θέλει από το να τα μαζέψει επάνω χωρίς να φοβάται ότι θα «τσακίσουν» μέχρι και να κάνει μπάνιο στη θάλασσα.

Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο, η εστίαση είναι στην εξισορρόπηση και στην επανόρθωση της τρίχας. Εφαρμόζονται ειδικά σχεδιασμένα μείγματα που περιέχουν μεταξύ άλλων εξισορροπητικά, ενυδατικά, θρεπτικά και αναζωογονητικά έλαια, βιταμίνες, αμινοξέα, αλλά και μηλόξυδο για μέγιστη λάμψη και καθαρότητα. Με την εισχώρηση των μειγμάτων αυτών στο στέλεχος της τρίχας επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση του pH, η απαλότητα και η ανανέωση της τρίχας. Επιπλέον, ενισχύεται η ανθεκτικότητα των μαλλιών στους επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, το οποίο είναι πολύ σημαντικό με την επιστροφή μας στους συνηθισμένους μας ρυθμούς ζωής στην πόλη.

Τέλος, ένα γενικό μυστικό για την περιποίηση των μαλλιών είναι η συχνή χρήση ελαίων. Τα έλαια έχουν τη δυνατότητα να ενυδατώνουν τα μαλλιά ενισχύοντας τη λάμψη τους. Κατά την εφαρμογή πριν το λούσιμο εισχωρούν στην τρίχα και την κάνουν λιγότερο ευάλωτη στο σπάσιμο. Μπορείτε επίσης να εφαρμόζετε ελάχιστη ποσότητα ελαίου στις άκρες των μαλλιών πριν από το styling για προστασία από τη θερμότητα. Με την σωστή ποσότητα και τρόπο καταφέρνετε εύκολα και γρήγορα να αναπληρώσετε την ενυδάτωση και τη λάμψη των μαλλιών.

Φέτος το καλοκαίρι, δεν θα αφήσουμε τα μαλλιά μας να εκτεθούν την συνηθισμένη τους φθορά. Θα ενημερωθούμε σωστά και θα πάρουμε το μέλλον των μαλλιών μας στα χέρια μας. Πώς; Με το να αφεθούμε στα έμπειρα χέρια των experts των κομμωτηρίων Anastasios Hair Style Studio. Κάπως έτσι, είμαστε και επισήμως έτοιμες να απολαύσουμε το φετινό Καλοκαίρι!

H «σωτήρας» των μαλλιών μας, Αναστάσιος

Anastasios Hair Style Studio
Λαοδίκης 29, Γλυφάδα 210 9680880
Μιχαήλ Αγγέλου 28 & Χαριλάου Τρικούπη, Ιωάννινα τηλ: 2651039111
Instagram @anastasiosathens
Facebook  @anastasiosathens
#anastasiosathens #anastasiosglyfada