Μπορεί να χρησιμοποιείς τα καλύτερα προϊόντα. Όμως αρκετές φορές τα μαλλιά σου δε βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάνεις λάθη κατά τη διαδικασία φροντίδας τους. Κάτι πολύ απλό όπως μια πετσέτα ή ένα κοκαλάκι συνήθως είναι η αιτία της ζημιάς. Μπορεί στην αρχή κάποια λάθη να είναι αθώα. Σε βάθος χρόνου όμως θα δημιουργήσουν σίγουρα ζημιά στα μαλλιά σου. Δες μερικές καθημερινές συνήθειες που πρέπει να περιορίσεις αν θες λαμπερά, υγιή μαλλιά χωρίς ψαλίδα και άγριες άκρες.

-Φοράς μάλλινα

Το μάλλινο παλτό σε προστατεύει από το κρύο το χειμώνα. Δεν είναι όμως φιλικό απέναντι στα μαλλιά. Τα ηλεκτρίζει και δημιουργεί φριζάρισμα με αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου να τα καταστρέφει. Ειδικά όταν τα μαλλιά σου βρέχονται από τη βροχή, γίνονται ακόμα πιο εύθραυστα.

-Χρησιμοποιείς πετσέτα και σεσουάρ

Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να τυλίγουμε με πετσέτα τα μαλλιά μας μετά το μπάνιο. Η συνήθεια αυτή είναι λάθος και καταλήγει σε κατεστραμμένες άκρες. Η καλύτερη λύση είναι ένα βαμβακερό μακό, ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά ή σπαστά. Παράλληλα, αν χρησιμοποιείς συχνά το πιστολάκι για το στέγνωμα, τα μαλλιά σου θα έχουν μια θαμπή όψη. Φρόντισε να κρατάς το σεσουάρ σε μεγαλύτερη απόσταση από το κεφάλι σου από ότι συνήθως.

-Πιάνεις τα μαλλιά σου με λαστιχάκια

Γνωρίζεις ότι τα σφικτά χτενίσματα, όπως η αλογοουρά, δεν είναι ότι καλύτερο. Τα λαστιχάκια δημιουργούν μεγάλη πίεση στα μαλλιά και τα σπάνε. Αν θες να πιάσεις κοτσίδα, προτίμησε ένα κοκαλάκι με υφασμάτινη επένδυση.

-Υπερβάλεις με το conditioner

Ένα λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι ότι απλώνουν τη μαλακτική κρέμα από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Η λάθος χρήση οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Τα μαλλιά δείχνουν πιο μπερδεμένα και οι ρίζες λιπαρές. Για λαμπερά μαλλιά, το conditioner πρέπει να απλώνεται κατά μήκος των μαλλιών και στις άκρες.

-Προσοχή στο dry shampoo

Μπορεί να αποτελεί ένα σωτήριο προϊόν, όταν δεν έχεις χρόνο για λούσιμο. Όταν όμως το χρησιμοποιείς συνέχεια μπορεί να δημιουργήσει ξηροδερμία.

-Βάζεις τα γυαλιά ηλίου στο κεφάλι

Τα γυαλιά στο κεφάλι σε διευκολύνουν, καθώς έτσι είναι δύσκολο να τα χάσεις. Αν όμως διατηρήσεις αυτή τη συνήθεια θα καταλήξεις με πιο λεπτά και αδύναμα μαλλιά.