Μια τακτική ρουτίνα περιποίησης είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα. Πρέπει να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας και να την προστατεύουμε από τις ακτίνες UV, τη σκόνη και τη ρύπανση.

Το δέρμα απαιτεί διάφορα συστατικά στοιχεία για να ανανεωθεί. Η ενυδατική κρέμα και το αντηλιακό είναι απαραίτητα προϊόντα που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε για την περιποίηση του δέρματός μας.

Μια κρέμα νύχτας και μια ημέρας είναι ευεργετική για τη συνολική προστασία του δέρματος και την ανάπλασή του.

Ποιες είναι όμως οι διαφορές ανάμεσα στην κρέμα ημέρας και νύχτας;

Η κύρια διαφορά μεταξύ της κρέμας νύχτας και ημέρας είναι ότι η κρέμα νύχτας έχει ως  βασική λειτουργία να επανορθώνει και να αναπληρώνει το δέρμα. Η κρέμα ημέρας είναι μη λιπαρή και δεν προκαλεί λιπαρότητα με αποτέλεσμα να επιτρέπει την εφαρμογή κάτω από το μακιγιάζ. Η κρέμα ημέρας προστατεύει ουσιαστικά από τις ακτίνες UV και τη ρύπανση.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι προσφέρει η καθεμία.

Η κρέμα νύχτας κάνει θαύματα στην επανόρθωση του δέρματος δίνοντας φρέσκια όψη και αντιμετωπίζει τις βλάβες που οφείλονται στη ρύπανση, τις ακτίνες UV και τη σκόνη. Μια κρέμα νύχτας πλούσια σε αντιοξειδωτικά μειώνει τα πρώιμα σημάδια γήρανσης του δέρματος.

Οι αντιγηραντικές κρέμες είναι κρέμες νύχτας. Περιέχουν το απαραίτητο στοιχείο Ρετινόλη που μειώνει τις λεπτές γραμμές και επαναφέρει τη σφριγηλότητα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η ρύπανση και οι ακτίνες UV είναι επιβλαβείς για το δέρμα. Η κρέμα ημέρας έχει εκείνα τα συστατικά που προστατεύουν από την έντονη επίδραση του ήλιου, και τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την προστασία όλων των στρωμάτων του δέρματος.

Εν ολίγοις, για να έχεις μια ολοκληρωμένη περιποίηση και σωστή αντιμετώπιση στα προβλήματα του δέρματός σου θα πρέπει να έχεις και τις δύο κρέμες. Δεν θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα αν εφαρμόζεις μόνο μία από τις δύο. Βέβαια, ανάλογα με το δέρμα σου και σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου, θα βρεις εκείνες τις κρέμες ημέρας και νύχτας που να ταιριάζουν στο δικό σου τύπο.