Αν ξύπνησες σήμερα με το αίσθημα ότι τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα, τότε μάθε ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα. Μπορούν να επηρεαστούν από πολλούς παράγοντες, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να τα πλένεις επί καθημερινής βάσεως. Θα το λέμε συνέχεια και σε κάθε ευκαιρία. Τα λέω για να τα εμπεδώσω κι εγώ, μη νομίζεις.

Καθημερινά όμως έχεις ορισμένες συνήθειες που είναι εχθροί για τα μαλλιά και στα καταστρέφουν χωρίς να το καταλαβαίνεις. Διάβασε τα παρακάτω και προσπάθησε από δω και πέρα να τα αποφύγεις.

#1. Βάφεσαι συχνά

Τα βαμμένα μαλλιά περνούν από πολλές ταλαιπωρίες η αλήθεια είναι. Όσο πιο συχνά όμως, τόσο το χειρότερο. Περιόρισε την βαφή και προσπάθησε να δοκιμάσεις αλλαγές στα μαλλιά σου που είναι λιγότερο επώδυνες. Για παράδειγμα, δοκίμασε να κάνεις όμπρε που δεν χρειάζεται όλο το μαλλί βάψιμο.

#2. Οι βούρτσες θέλουν καθαρισμό

Το κάνεις κι εσύ, το κάνω κι εγώ. Ξεχνάς να καθαρίσεις τις βούρτσες σου -αλήθεια θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά; Όπως καταλαβαίνεις μαζεύουν άπειρα μικρόβια τα οποία κάθε φορά μεταφέρονται στα μαλλιά σου.

#3. Θέλουν σωστό χτένισμα

Έχεις λουστεί και η αμέσως επόμενη κίνηση που κάνεις είναι να τα χτενίζεις βρεγμένα. NOT. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να τα ξεμπλέξεις και όχι την βούρτσα. Σημαντικό είναι να μην ξεχνάς πως γίνεται το σωστό χτένισμα. Μη ξεκινάς από την ρίζα προς τις άκρη γιατί έτσι τα μαλλιά σπάνε, αλλά από την άκρη προς την ρίζα.

#4. Οι κοτσίδες δεν κάνουν καλό

Μπορεί τώρα που ο καιρός είναι πιο ζεστός να θες συνέχεια να πιάνεις τα μαλλιά ψηλά, αλλά έτσι αποδυναμώνεις τα μαλλιά σου λόγω της πίεσης στις τρίχες. Προσπάθησε να τα αφήνεις ελεύθερα όσο πιο περισσότερο γίνεται ή διαφορετικά να αλλάζεις την θέση της κοτσίδας.

#5. Το πιστολάκι δεν βοηθάει

Όσο κι αν σου φαίνεται ακατόρθωτο ή άπιαστο όνειρο, το πιστολάκι δεν γίνεται να μην το χρησιμοποιήσεις. Μόνο όταν θα είσαι κάπου survivor θα καταφέρεις να το αποχωριστείς. Μέχρι τότε όμως, μάθε ότι αυτός ο καυτός αέρας καταστρέφει απόλυτα την τρίχα. Δυστυχώς. Λύση δεν υπάρχει, απλά προσπάθησε να το περιορίσεις και να αφήνεις να στεγνώνουν τα μαλλιά σου φυσικά.