Όλες το έχουμε πάθει. Έχεις να πας κάπου, το έχεις κανονίσει μέρες τώρα, και ξυπνάς με ένα τεράστιο σπυράκι στο πρόσωπο. Εντάξει, λίγο concealer και εξαφανίστηκε. Κι όμως όχι. Πολλές φορές το να βάλεις πολύ προϊόν πάνω σε ένα σπυράκι, μπορεί να το κάνει ακόμα πιο έντονο. Μήπως κάνεις κάτι λάθος; Πάντως ότι και να κάνεις, μην το σπάσεις! Θα το κάνεις χειρότερο. Για να δούμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να βάλεις concealer για να καλύψεις το σπυράκι σου.

woman-pimples

Το πρώτο βήμα είναι η ενυδάτωση. Μπορεί να νομίζεις ότι θα κάνει χειρότερο το σπυράκι, αλλά δεν ισχύει. Όσο πιο ξηρό είναι το δέρμα, τόσο πιο εμφανές θα είναι και το σπυράκι σου. Προσοχή όμως στην ενυδατική που θα χρησιμοποιήσεις. Οι πολύ λιπαρές κρέμες θα βαρύνουν το δέρμα σου και δεν το θέλουμε αυτό.

Αφού λοιπόν απορροφηθεί η ενυδατική σου, είναι απαραίτητο το primer. Προετοιμάζει το δέρμα σου για το concealer και το κάνει να φαίνεται πιο λείο, αλλά και να διαρκεί περισσότερο.

Αφού λοιπόν απορροφηθεί και αυτό, βάλε λίγο concealer σε ένα πινέλο μακιγιάζ και άπλωσε το στο σπυράκι σου. Ποτέ να μην ακουμπάς το απλικατέρ του concealer κατευθείαν πάνω σε σπυράκια, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μολύνεις με μικρόβια όλο το προϊόν.

shutterstock_92466964

 

Τέλος, τοποθέτησε προϊόν και στην κοκκινίλα γύρω από το σπυράκι, και σέταρέ το με διάφανη πούδρα. Σπυράκι; Ποιο σπυράκι; Εμείς πάντως δεν βλέπουμε τίποτα.