Δυστυχώς, πολλές από εμάς παραμελούμε να καθαρίζουμε την βούρτσα μας. Μερικές παραμελούμε και το να χτενίζουμε τα μαλλιά μας αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο άρθρο.

Δεν αρκεί, λοιπόν, μόνο να απομακρύνουμε τις τρίχες από την βούρτσα, πρέπει να την πλένουμε και όλας ώστε να μην μεταφέρουμε βρωμιές στα μαλλιά και την κεφαλή μας. Όπως έχουμε μάθει να καθαρίζουμε τα πινέλα μας τα τελευταία χρόνια, έτσι πρέπει και τις βούρτσες μας.

Επίσης, με το να καθαρίζουμε συχνά τις βούρτσες μας, τις διατηρούμε σαν καινούριες για περισσότερο καιρό. Πάμε να δούμε 3 απλούς τρόπους καθαρισμού που θα μας πάρουν μόνο μερικά λεπτά: 

Βήμα 1ο: Ξεχώρισε τις τρίχες από την βούρτσα

Μία λεπτή χτένα λειτουργεί πολύ καλά για τον σκοπό μας. Χρησιμοποιήστε την μυτερή άκρη (όπως στην παρακάτω φωτογραφία) για να απομακρύνετε όλες τις τρίχες που έχουν εγκλωβιστεί. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι.

Βήμα 2ο: Πλύνετε την βούρτσα

Τώρα που δεν υπάρχουν πια τριχούλες στην βούρτσα, είναι η ώρα να την καθαρίσουμε. Η βούρτσα μας είναι γεμάτη από ξηρά κομμάτια από το τριχωτό της κεφαλής μας, προιόντα περιποίησης από τα μαλλιά μας, σκόνη, έλαια και βρωμιά. Δεν τα θέλουμε αυτά να συνεχίσουν να υπάρχουν στην βούρτσα.

Γι’ αυτό, θα γεμίσετε ένα μπολάκι με νερό και θα χρησιμοποιήσετε λίγο σαμπουάν. Ανακατέψτε καλά την βούρτσα για λίγο και αφήστε την να μουλιάσει για μερικά λεπτά. Για βούρτσες από ξύλο ή άλλα οργανικά υλικά, μην μουλιάσετε, μόνο ανακατέψτε.

Έπειτα, ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

Βήμα 3ο: Στεγνώστε την βούρτσα σας

Απλώστε την βούρτσα σε μία στεγνή πετσέτα και ανακινήστε την ώστε να φύγουν τα πολλά νερά. Αφήστε να στεγνώσει, όσες ώρες χρειαστούν.

Επαναλάβετε την διαδικασία 1 ή 2 φορές τον μήνα.

Διαβάστε ακόμη: Curtain bangs: Τα πλεονεκτήματα του να έχεις μακριές αφέλειες – που είναι τόσο τάση φέτος