Δε νομίζω ότι υπάρχει μέρα που να φύγεις από το σπίτι, χωρίς να ψεκάσεις πάνω σου τουλάχιστον δύο φορές το αγαπημένο σου άρωμα. Είναι το σήμα κατατεθέν σου και σε κάνει να ξεχωρίζεις από τις υπόλοιπες γυναίκες. Η αλήθεια να λέγεται. Έχεις όμως την εντύπωση ότι δεν κρατάει τόσο όσο θα ήθελες. Βέβαια το ιδανικό για όλες μας είναι να μυρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά επειδή αυτό είναι σχεδόν ακατόρθωτο, ρίξε στην τσάντα σου το μπουκαλάκι για να ανανεώνεις κάθε φορά που χρειάζεται.

Υπάρχουν βέβαια 5 tips για να κάνεις το άρωμα σου να κρατάει περισσότερο, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω.

1. Διατήρησε τα επίπεδα του PH σου

Το ph του σώματός σου, παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για να μυρίζει το άρωμα περισσότερες ώρες. Αν λοιπόν το δέρμα σου είναι ξηρό, τότε χρειάζεσαι μια body lotion για να το ενυδατώσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αντίστοιχη κρέμα του αρώματος έτσι ώστε να εξασφαλίσεις περισσότερη διάρκεια στην μυρωδιά.

2. Βάλε άρωμα στα σωστά σημεία

Τα κλασσικά σημεία που βάζεις άρωμα είναι ο λαιμός και οι καρποί σου, αλλά μάθε ότι υπάρχουν κι άλλα σημεία-κλειδιά που ενεργοποιούν το άρωμα λόγω της θερμότητας τους. Αυτά είναι, το πίσω μέρος του αυτιού, το εσωτερικού του αγκώνα, το γόνατο και ο αφαλός.

3. Μη τρίβεις αφού έχεις ρίξει άρωμα

Αυτό συμβαίνει περισσότερο όταν ρίχνεις άρωμα στους καρπούς σου. Αμέσως μετά, έχεις την συνήθεια να τους τρίβεις μεταξύ τους για να μοιραστεί η ποσότητα σωστά. Η κίνηση αυτή έχει ως συνέπεια να μειώνεις την μυρωδιά και προφανώς την διάρκεια του.

4. Δεν ανανεώνεις συχνά

Με ένα ψέκασμα το πρωί πριν φύγεις, κανένα άρωμα δεν κράτησε πολύ. Γι’αυτό, να παίρνεις το άρωμα μαζί σου (τί την έχεις την μεγάλη τσάντα;) και να ανανεώνεις συχνά κατά την διάρκεια της ημέρας.

5. Τοποθέτησε το σωστό μέρος

Όπως τα περισσότερα προϊόντα πρέπει να τα έχουμε στο σωστό μέρος, έτσι και το άρωμα πρέπει να βρίσκεται σε δροσερό μέρος. Εν ολίγοις, δεν πρέπει να το έχεις μέσα στο μπάνιο εξαιτίας της θερμότητας και της υγρασίας.