Τα τελευταία χρόνια, οι εγχώριοι και διεθνείς celebrities έχουν μία τάση να ισχυρίζονται ότι δεν έχουν κάνει πλαστικές. «Δεν έχουν βάλει νυστέρι πάνω τους», «δεν έχουν κάνει facelift», «δεν έχουν κάνει λιποαναρρόφηση» και πολλά άλλα τέτοια. Δεν, δεν, δεν. Ωστόσο, η εμφάνισή τους αγγίζει το τέλειο. Ποιος θα ξεχάσει την πρόσφατη δήλωση της Jennifer Lopez, η οποία είπε πως δεν έχει κάνει ποτέ της botox και οφείλει την νεανική της εμφάνιση στο… ελαιόλαδο; Δηλώσεις όπως αυτές, μας κάνουν μόνο να φθονούμε τις τυχερές αυτές κυρίες, που δεν γεννηθήκαμε και εμείς οι «κοινές θνητές» με τα δικά τους γονίδια.

Ωστόσο, πρέπει να κατανοήσουμε ότι η κοσμητολογία σήμερα είναι τόσο εξελιγμένη, που υπάρχουν δεκάδες εναλλακτικές θεραπείες για το ίδιο πρόβλημα. Δεν έχουν κάνει λίφτινγκ; Τότε, έχουν κάνει νήματα (threads). Δεν έχουν κάνει λιποαναρρόφηση; Έχουν κάνει όμως, κρυολιπόλυση ή και λιπογλυπτική. Δεν έχουν κάνει botox; Ναι, αλλά έχουν βάλει υαλουρονικό και «έξυπνα» σημεία του προσώπου ώστε να διορθώσουν τυχόν ατέλειες.

Έτσι, λοιπόν, οι celebrities μας λένε πλαγίως ψέματα για τις αισθητικές τους επεμβάσεις, δημιουργώντας μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς. 

celebrities πλαστικές

Η Khloe Kardashian ισχυρίζεται ότι για την δραστική της μεταμόρφωση βοήθησε μόνο η απώλεια κιλών και το διαφορετικό μέικαπ.

Ασφαλώς, οι απανταχού celebrities, αν έχουν κάνει πλαστικές, δεν είναι υποχρεωμένοι να μοιράζονται μαζί μας τις λεπτομέρειες των επεμβάσεων τους. Πρόκειται για προσωπικές πληροφορίες που φυσικά και έχουν το δικαίωμα να αποκρύψουν. Ωστόσο, πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε δεν μπορούμε να τους έχουμε ως πρότυπα για την εξωτερική μας εμφάνιση, καθώς τα standards που έχουν θέσει είναι εξαιρετικά υψηλά. Οι επεμβάσεις που κάνουν στο πρόσωπο και το σώμα τους είναι εξαιρετικά δαναπηρές και χρονοβόρες. Όταν μία καθημερινή γυναίκα προσπαθεί να τους μοιάσει, χωρίς αποτέλεσμα καθώς δεν διαθέτει τα ίδια μέσα, μπορεί να νιώσει δυσφορία με την δική της εμφάνιση, αποτέλεσμα καθόλου θεμιτό.

celebrities πλαστικές

H Megan Fox σε φωτογραφίες της προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν έχει κάνει botox, αφού μπορεί και «κουνάει» τους μυς τους μέτωπού της.

Δεν είμαστε καθόλου κατά των επεμβάσεων. Αντιθέτως, το να διορθώνουμε χαρακτηριστικά μας με σκοπό να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο τον εαυτό μας, είναι κάτι που στηρίζουμε. Γιατί το να βάζουμε make-up, να κάνουμε τατουάζ φρύδι ή να κάνουμε λεύκανση στα δόντια είναι πιο απενοχοποιημένο σε σχέση με τα lip filler; Δεν θα έπρεπε!  Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει διαφάνεια σχετικά με το πως λειτουργούν οι επεμβάσεις αυτές. Ώστε να γνωρίζουμε πως κανείς δεν γεννιέται χωρίς «ψεγάδια». Έτσι, μπορούμε να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε τα δικά μας.

Ως αποτέλεσμα, εάν αποφασίσουμε να κάνουμε μία αλλαγή πάνω μας, είτε απαιτεί νυστέρι, είτε ένεση, είτε λέιζερ, να είναι 100% συνειδητή και όχι από πίεση να μοιάσουμε σε μη ρεαλιστικά είδωλα που βλέπουμε καθημερινά στο instagram και στην TV.

Μην μιλήσουμε για τα φίλτρα και το photo editing. Αυτή είναι συζήτηση για άλλο άρθρο. 

Διαβάστε ακόμη: Οι 8 βασικοί τρόποι να αποδεχτείς και να αγαπήσεις το σώμα σου!