Οι σκασμένες φτέρνες είναι πολύ συχνή πάθηση στα πόδια. Η κρύα εποχή του χειμώνα μπορεί να κάνει το δέρμα στα πόδια σας, ειδικά τις φτέρνες σας, εξαιρετικά ξηρό. Αυτή η ξηρότητα οδηγέι στο άσχημο αλλά και επίπονο αποτέλεσμα των σκασμένων ποδιών. Μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και πόνο, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή γενικά, οι άνθρωποι αμελούν να φροντίζουν τα πόδια τους. 

Πρέπει να φροντίζουμε σωστά τα πόδια μας, όπως φροντίζουμε και άλλα μέρη του σώματος. Αλλά οι σκασμένες φτέρνες μπορούν να θεραπευτούν χρησιμοποιώντας ενυδατική κρέμα ή λαδάκια. 

Υπάρχουν αρκετές ειδικές κρέμες για την ξηρότητα των ποδιών που απορροφόνται γρήγορα στο δέρμα των ποδιών και δημιουργούν ένα λείο φράγμα και βοηθούν έτσι στη μείωση της ερυθρότητας και της ξηρότητας των ραγισμένων ποδιών. Βέβαια πολύ αποτελεσματικοί είναι και μερικοί φυσικοί τρόποι για να περιποιηθείτε τα πόδια σας και να απαλλαγείτε από τις σκασμένες φτέρνες. Τα λάδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και βοηθούν πολύ στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μερικά τέτοια λαδάκια βρίσκονται σττη συνέχεια.

  • Λάδι Canola: είναι τόσο αποτελεσματικό για την πρόληψη των σκασμένων φτέρνων. Δίνει λεία υφή στα πόδια σας και αφαιρεί εντελώς την ξηρότητα.
  • Βούτυρο Kokum: Είναι εμπλουτισμένο με ελαιόλαδο και προάγει την επούλωση των ρωγμών. Ενυδατώνει τα πόδια σας και τα κάνει απαλά και εύκαμπτα. Δίνει επίσης μια αίσθηση αναζωογόνησης.
  • Βούτυρο καριτέ: Παράγει ένα άμεσο μαλακτικό αποτέλεσμα του δέρματος και βοηθά στη μείωση της ξηρότητας των σκασμένων φτέρνων.
  • Έλαιο σπόρων Camelina sativa: Περιέχει ωμέγα-3 & ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Δρα ως μαλακτικός παράγοντας για το δέρμα. Βοηθά στη βελτίωση της ελαστικότητας και της ενυδάτωσης του δέρματος.

Αυτά είναι λοιπόν τα αιθέρια έλαια για να φροντίσετε σωστά τα πόδια σας που μπορείτε να δοκιμάσετε.