Ίσως δεν πιστεύεις ότι μπορείς να φτιάξεις το δικό σου διακοσμητικό σαπούνι, αλλά θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι, όχι μόνο μπορείς, αλλά μπορείς να το φτιάξεις ακριβώς όπως θες εσύ. Και γρήγορα. Και με glitter (χρυσόσκονη). Και πολύ πιο φθηνά από όσο νομίζεις!  Πριν σου πω τα υλικά που χρειάζεσαι θα σου πω ότι χρειάζεσαι απαραίτητα μία φόρμα, κατά προτίμηση σιλικόνης, σε οποιοδήποτε σχήμα θες το διακοσμητικό σαπουνάκι σου. Μπορεί να είναι και φόρμα για γλυκά ή παγάκια.

Glitter sapouni 2

Υλικά:

*Βάση σαπουνιού (Πρόκειται για ένα έτοιμο σαπούνι γλυκερίνης το οποίο μπορείς να προμηθευτείς από αρκετά μαγαζιά. Πωλείται περίπου στα 6-7€ το κιλό και μπορείς να το έχεις αποθηκευμένο για αρκετό καιρό μέχρι να το χρησιμοποιήσεις).

*Χρώμα για σαπούνια (προαιρετικά)

*Αιθέρια έλαια

*Glitter/χρυσόσκονη

Όλα τα παραπάνω υλικά θα τα βρεις μαζί με τη βάση σαπουνιού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια αναζήτηση για το κοντινότερο κατάστημα σε σένα που έχει αυτά τα προϊόντα!

Εκτέλεση:

Αρχικά θες να λιώσεις τη βάση σαπουνιού. Αυτό μπορείς να το κάνεις σε ένα μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν-μαρί) ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων. Άσε το να λιώνει για 1-2′ τη φορά σε μέτρια ισχύ, ανακάτεψε λίγο με ένα κουτάλι και συνέχισε έτσι μέχρι να λιώσει τελείως.

Μόλις η βάση σου λιώσει τελείως, πρόσθεσε τη χρωστική που θες και μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο (ή τα έλαια) που διάλεξες. Πρόσθεσε και λίγο glitter και ανακάτεψε καλά.

Εάν έλιωσες το σαπουνάκι σου σε δοσομετρητή με στόμιο απλά ρίξε το προσεκτικά στη φόρμα (ή τα φορμάκια) που επέλεξες μέχρι το χείλος. Σε άλλη περίπτωση, μπορείς να χύσεις το σαπούνι προσεκτικά από το μπολ ή το σκεύος που χρησιμοποίησες, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, κατευθείαν στη φόρμα σου.

 Σε μερικές ώρες το σαπούνι θα είναι στερεό και έτοιμο για χρήση!

 Μικρά μυστικά:

  • Αν το σαπούνι σου δε βγήκε όπως το ήθελες, απλά κόψε το πάλι σε κομμάτια και λιώσε το ξανά, προσθέτοντας αυτή τη φορά κάποιο επιπλέον συστατικό ή καλουπώνοντάς το σε άλλη φόρμα
  • Για εφέ ombré θα χρειαστείς λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα είναι εντυπωσιακό. Απλά πρόσθεσε ελάχιστο χρώμα στη λιωμένη βάση σαπουνιού (μαζί με τα αιθέρια έλαια και το glitter), ανακάτεψε και βάλε 1-3 κουτάλια της σούπας στη φόρμα σου για να στερεοποιηθεί. Ύστερα, πρόσθεσε κι άλλο χρώμα και επανέλαβε (αν η βάση σου αρχίσει να σταθεροποιείται στο μπολ απλά λιώσει την ξανά). Αυτά τα βήματα μπορείς να τα επαναλάβεις όσες φορές θες για το ιδανικό για σένα αποτέλεσμα.