Το καλοκαίρι με τον ήλιο, την θάλασσα και την υγρασία τα μαλλιά μας χρειάζονται μια έξτρα περιποίηση καθώς όλα τα παραπάνω καταστρέφουν τα μαλλιά. Δεν χρειάζονται χρονοβόρες διαδικασίες αλλά μικρά καθημερινά tips για να αποφύγετε την ξηρότητα στα μαλλιά σας και να τα διατηρήσετε λαμπερά.

 

Conditioner


Ας ξεκινήσουμε από τα πιο απλά. Χρησιμοποιήστε μαλακτικό σε κάθε λούσιμο για να περιορίσετε την ξηρότητα αλλά και το φριζάρισμα.

Σπιτική ενυδάτωση

Εάν θέλετε ακόμα περισσότερη ενυδάτωση κάθε στιγμή της ημέρας σας έχω έναν τέλειο συνδυασμό που σώσει τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε νερό, χυμό αλόης βέρα και λάδι αβοκάντο και βάλτε τα σε ένα μπουκάλι που να ψεκάζει. Το λάδι αβοκάντο με την αλόε βέρα είναι ο ιδανικός συνδυασμός που θα κρατήσει ενυδατωμένα τα μαλλιά σας είτε στεγνά είτε βρεγμένα.

Αντηλιακό μαλλιών

Ο ήλιος είναι βλαβερός όχι μόνο για το δέρμα μας αλλά και για τα μαλλιά μας. Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό μαλλιών για να τα προστατέψετε από τις ακτίνες του ήλιου.

Ξεβγάλτε το θαλασσινό νερό από τα μαλλιά

Το θαλασσινό αλάτι ξηραίνει πολύ τα μαλλιά, ειδικά αν τα αφήσετε να στεγνώσουν με αυτό. Μετά από κάθε βουτιά ξεβγάλτε τα μαλλιά σας στην ντουζιέρα η με ένα μπουκαλάκι νερό. Ένα έξτρα tip είναι να βρέχετε τα μαλλιά με καθαρό νερό ακόμα και πριν μπείτε στην θάλασσα, καθώς η βρεγμένη τρίχα απορροφά λιγότερο θαλασσινό νερό και έτσι η φθορά περιορίζεται.

Κρύψτε τα μαλλιά

Ειδικά εάν έχετε βαμμένα μαλλιά, φορέσετε καπέλο ή δεστε τα ψηλά και δέστε τα με ένα μαντίλι, για να προστατέψετε το ξεθώριασμα του χρώματος. Με αυτό τον τρόπο κάνετε και styling στην παραλία.