Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τα κατοικίδιά μας όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται από τον προφανή καύσωνα που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες αλλά ξεχνάμε τα αγαπημένα μας καλλυντικά. Εμείς, ως οι σύμβουλοι ομορφιάς σας, δεν γίνεται να μην σας θυμίσουμε να μην τα ξεχνάτε σε περιόδους σαν και αυτήν, καθώς εκτός από χρήσιμα, είναι και προϊόντα σημαντικής χρηματικής αξίας.

Έτσι σιγουρευτείτε ότι κρατάτε όλα σας τα προϊόντα μακριά από τον ήλιο που μπαίνει μέσα στο σπίτι. Και να βρίσκονται σε όσο το δυνατόν δροσερά και σκιερά σημεία του σπιτιού. Εάν ανάβετε κλιματιστικό και ανεμιστήρα, μπορείτε να τα έχετε κοντά.

Ακόμη, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα lip balms και τις κρέμες προσώπου σας στο ψυγείο, εκεί που βάζουμε το τυρί και τα αλλαντικά που είναι πιο ελεγχόμενη η θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο θα σιγουρευτούμε ότι δεν θα χάσου το σχήμα τους και πως η ζέστη δεν θα χαλάσει την υφή τους, ή θα αλλοιώσει τα ωφέλιμα συστατικά που περιέχουν.

Εάν έχετε ειδικό ψυγειάκι για καλλυντικά, μπορείτε φυσικά να το χρησιμοποιήσετε. Εάν όμως, δεν έχετε, δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε ένα, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας ψυγείο όπως είδαμε παραπάνω. Ωστόσο, εάν τα καλλυντικά που θέλετε να προστατέψετε είναι πάρα πολλά – ειδικά στην περίπτωση που είστε επαγγελματίες και έχετε μεγάλη συλλογή, καλό θα ήταν να σκεφτείτε μία τέτοια επένδυση.

Στα περισσότερα καλλυντικά, αναγράφεται το εάν είναι ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες, μαζί με οδηγίες φύλαξής τους. Συμβουλευτείτε τες.

Δείτε ακόμη: Πως να τη βγάλεις “καθαρή” σε περίοδο καύσωνα