Διαβάζοντας και μαθαίνοντας περισσότερα πράγματα για την αντιγήρανση, μάθαμε πόσο δραστική είναι η ρετινόλη στην επιδερμίδα μας, ένα από τα top συστατικά που εμπεριέχονται στα καλύτερα αντιρηραντικά προϊόντα. Δεν πρόκειται απλά για ένα μοναδικό συστατικό στην αντιγήρανση της επιδερμίδας, αλλά και η αγαπημένη επιλογή των δερματολόγων χάρη στην αποτελεσματικότητά της.

Πλέον, δεν χάνει την θέση της από το καθημερινό skincare routine μας, ώστε να διατηρήσουμε την λάμψη, την φρεσκάδα και την ελαστικότητα του δέρματός μας.

Τα ρετινοειδή είναι τα πιο δραστικά μόρια στη δερματολογία, χάρη στην ξεχωριστή ικανότητά τους να κινητοποιούν την αναγέννηση των κυττάρων της επιδερμίδας. Συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών, βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες,απολεπίζει ήπια, τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου. Το καλύτερο; Είναι αρκετά προσιτή, καθώς την βρίσκουμε σε πολλά προϊόντα που ήδη αγαπάμε και χρησιμοποιούμε εδώ και καιρό. Δεν είναι προνόμιο μόνο των celebrities αλλά χρησιμοποιείται ευρέως από όλες τις γυναίκες.

Η χημεία πίσω από την ρετινόλη

Δεν χρειάζεται να ξέρεις πως λειτουργεί χημικά η ρετινόλη για να κάνει τα γνωστά θαύματα στην επιδερμίδα σου. Αρκεί να γνωρίζει ότι πρόκειται για μία αλκοολική μορφή της Βιταμίνης Α η οποία είναι είναι σημαντική για την αναγέννηση των κυττάρων μας.

Τα θαύματα που κάνει στην επιδερμίδα μας η ρετινόλη

Η ρετινόλη συμβάλλει σε μία σειρά από «θαύματα» προς την επιδερμίδα μας. Μεταξύ τους, βοηθάει στην διατήρηση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας διότι ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, ινοβλαστών και ελαστίνης.

Επίσης, χαρακτιρίζεται από σμηγματορυθμιστικές και αντιοξειδωτικές δράσεις απομακρύνοντας τις ελεύθερες ρίζες από το δερμα και συχνά προκαλεί μια ελαφριά φυσική απολέπιση η οποία βοηθάει στο να αποβάλει η επιδερμίδα το νεκρωτικό της υλικό, γεγονός που οδηγεί στη φυσική ανάπλαση του δέρματος.

Προσφέρει νεανική λάμψη της επιδερμίδας καθώς αναγεννάται η μελανίνη, πράγμα που βοηθά στην αποφυγή δημιουργίας δυσχρωμιών – μεγάλο πρόβλημα των γυναικών της χώρας μας.

Πως να εντάξω την ρετινόλη στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μου; 

Φροντίζεις να βρεις skincare προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη, ώστε να μην χάνεις τα οφέλη της. Μάλιστα, είναι προτιμότερο να την χρησιμοποιείς κατά τις βραδινές ώρες, ώστε να μπει ο οργανισμός σου στην σωστή διαδικασία απορρόφησής της.

Ωστόσο, ενώ είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά, η ρετινόλη είναι επίσης εξαιρετικά ασταθής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προκληθεί έως και 40% απώλεια της αποτελεσματικότητάς της πριν καν ανοιχθεί για χρήση. Πιο απλά, δεν είναι όλα τα προϊόντα ρετινόλης παρασκευασμένα με τον ίδιο τρόπο… Εμείς, εμπιστευπομαστε το L’Oréal Paris Revitalift Laser Pure Retinol
Night Serum, το οποίο μας προσφέρει την πιο δραστική μορφή ρετινόλης σε ένα μοναδικό προϊόν περιποίησης.

Πριν από 22 χρόνια L’Oréal ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε Νανοκάψουλα Ρετινόλης, η οποία μας σύστησε στα οφέλη της δραστικής αυτής ουσίας. Έτσι, μπορούμε με σιγουριά να λέμε ότι πρόκειται για τον ειδικό της ρετινόλης. Σήμερα, αισθάνεται υπερήφανη που παρουσιάζει μια νέας γενιάς ρετινόλη, η οποία ανατρέπει όλα τα δεδομένα στην περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου.

Ρετινόλη

Το L’Oréal Paris Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum φέρνει την επανάσταση στην χρήση της ρετινόλης

Χάρη σε αυτό το serum, προσφέρεται 3Χ περισσότερη ρετινόλη στην επιδερμίδα, στην ιδανική δοσολογία. Απορροφάται άμεσα, χωρίς να αφήνει υπολείμματα στην επιδερμίδα και με αυτό τον τρόπο το Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum, επιτρέπει την συχνή χρήση της.

Η σταθερότητα της ρετινόλης μπορεί να επηρεαστεί από  πολλούς παράγοντες. Η έκθεσή της στον αέρα, η οξείδωση, αλλά και το φως μπορούν να την καταστίσουν αναποτελεσματική. Η λύση; Η καινοτόμος ευρεσιτεχνία με την τεχνολογία σταθεροποίησης της ρετινόλης που βρίσκεται στο Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum.

Η βέλτιστη παραγωγική διαδικασία που ακολουθείται, καθώς και η μοναδική σύνθεσή του που βασίζεται στη χρήση σταθεροποιητικών παραγόντων, εγγυόνται την αποφυγή της αποσταθεροποίησης της ρετινόλης. Έτσι επιτυγχάνεται μια συμπυκνωμένη ποσότητα καθαρής ρετινόλης σε κάθε χρήση, από την πρώτη μέχρι την τελευταία σταγόνα.

Το αποτέλεσμα είναι η ισχυρή αντιρυτιδική της δράσης, ακόμα και στις βαθύτερες ρυτίδες, σε όλες τις ζώνες του προσώπου, κάτι που αποδεικνύεται από ανεξάρτητη κλινική μελέτη που διεξήχθη υπό την επίβλεψη δερματολόγου.

Ρετινόλη

Για πρώτη φορά, η LOréal Paris «επιστράτευσε» μια διεθνή επιτροπή δερματολόγων, με σκοπό την επικύρωση της ανακάλυψης της σημαντικότερης επιστημονικής σύνθεσης και των αποτελεσμάτων της.

Ως διδαχή σε ό,τι αφορά στην καινοτομία, το LOréal Paris Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum ξεχωρίζει όχι μόνο γιατί είναι εμπλουτισμένο με την πιο ισχυρή μορφή ρετινόλης, αλλά και γιατί έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στην επιδερμίδα 3 φορές πιο καθαρή ρετινόλη, σε σύγκριση με προϊόντα ρετινόλης παλαιότερων γενιών της ίδιας συγκέντρωσης. Επιπλέον, το συγκεκριμένο προϊόν ξεχωρίζει καθώς έχει επίσημη αναγνώριση από μια διεθνή επιτροπή δερματολόγων.

Με γνώμονα την αμερόληπτη επιστημονική αυστηρότητα, η διεθνής επιτροπή δερματολόγων επικύρωσε το L’Oréal Paris Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum, βάσει εκτενών ελέγχων των συστατικών του. Τέθηκαν υπό έλεγχο η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και η ανοχή της ρετινόλης, σε συνδυασμό με διεξοδικές δοκιμές των πρωτοκόλλων και των αποτελεσμάτων του τελικού προϊόντος.

To L’Oréal Paris Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά τον Φεβρουάριο του 2021 και θα έρθει να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο την No1 οικογένεια της L’Oréal Paris την Revitalift Laser. Τότε θα επανέλθουμε με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την σύστασή του και την ορθή χρήση του.