Χρησιμοποιούσα κάθε μέρα το More than Glow Highlighter της Catrice μέχρι που μία μέρα μου έπεσε και έσπασε. Αφού θρήνησα για λίγα λεπτά, καθώς είναι απίστευτη η λάμψη που χαρίζει, αποφάσισα να επιχειρήσω να το φτιάξω μόνη μου. Και πέτυχε! Έτσι, θα μοιραστώ μαζί σας τα βήματα ένα – ένα, για να σώσετε και εσείς κάποια σπασμένη πούδρα, ρουζ, bronzer ή highlighter. Με το σωτήριο αυτό κόλπο, το προϊόν σας θα χρησιμοποιείται μετά εξίσου καλά όσο πριν το σπάσατε, καθώς το οινόπνευμα που θα χρησιμοποιήσουμε δεν χαλάει την σύσταση του. Ας δούμε πως:

Πως να σώσετε τα σπασμένα σας καλλυντικά

Τι θα χρειαστείτε; Μόνο οινόπνευμα, ένα εργαλειάκι τύπου σπάτουλα (εγώ χρησιμοποίησα το πίσω μέρος ενός πινέλου μακιγιάζ) για να σπάσουμε την πούδρα και χαρτί κουζίνας.

Δυστυχώς, με το σπάσιμο θα χάσω το υπέροχο ανάγλυφο σχέδιο λουλουδιού.

Σπάμε με το εργαλειάκι την πούδρα, ώστε να γίνει εντελώς σκόνη.

Όταν έχει σπάσει αρκετά, ρίχνουμε περίπου μία κουταλιά του γλυκού οινόπνευμα, σταδιακά. Δεν θέλουμε να γίνει «λάσπη» αλλά θέλουμε να βραχεί αρκετά.

Με λίγο χαρτί κουζίνας, αγγίζουμε και πιέζουμε ελαφρά ώστε να απορροφηθεί το έξτρα οινόπνευμα. Δεν χρησιμοποιούμε νερό, καθώς δεν εξατμίζεται όσο γρήγορα όσο το οινόπνευμα και μπορεί να επηρεάσει και την σύσταση του προϊόντος.

Πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας ή με κάποιο στερεό αντικείμενο, σε διαφορετικά σημεία ώστε να γίνει ομοιόμορφα. Καθαρίζουμε τυχόν υπολείμματα από το πλάι ώστε να γίνει ξανά ευπαρουσίαστο το προϊόν. Επαναλαμβάνουμε με άλλα στεγνά σημεία του χαρτιού, μέχρι να απορροθάται πια ελάχιστο οινόπνευμα.

Bonus: Η χαρτοπετσέτα αφήνει ένα ωραίο ανάγλυφο σχέδιο.

Αφήνουμε όλη την νύχτα να εξατμιστεί το οινόπνευμα και αύριο θα έχουμε ένα προϊόν φτιαγμένο που θα δουλεύει εξίσου καλά σαν καινούριο.