Τα ενοχλητικά σπυράκια που κάνουν την εμφάνιση τους όταν δεν πρέπει (καλά εδώ που τα λέμε ποτέ δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή), είναι αποτέλεσμα ορμονών οπότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να τα καταπολεμήσεις. Αμ, δε! Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και το άγχος που είναι υπαίτιο για πολλά προβλήματα στον οργανισμό μας.

Χάρη στην φύση όμως που την αγαπάμε και μας αγαπάει, όλα είναι ικανά να αντιμετωπιστούν. Ακόμα και τα πιο επίμονα σπυράκια.Χρησιμοποίησε τα παρακάτω υλικά και φτιάξε τις θαυματουργές μάσκες για να τους πεις αντίο.

1. Αβοκάντο

Αν δεν σ’αρέσει στην γεύση, θα σ’αρέσει στις ιδιότητες του. Ανακάτεψε τον πουρέ του με λίγο νερό και πέρασε με ένα βαμβάκι. Άφησε το για 5 λεπτά στο πρόσωπο και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Εκτός από τέλειο καθαρισμό θα αφήσει και μια απαλή ενυδάτωση στο δέρμα σου.

2. Λεμόνι και μέλι

Το λεμόνι είναι θαυματουργό για όλες σχεδόν τις περιπτώσεις και μαζί με το μέλι κάνουν έναν ισχυρό συνδυασμό. Μισός χυμός από το λεμόνι και ένα κουταλάκι μέλι σε ένα ποτήρι, είναι ικανά να αντιμετωπίσουν τις φλεγμονές της επιδερμίδας. Ξεκίνα να πίνεις κάθε πρωί από ένα ποτήρι.

3. Λεμόνι και ροδόνερο

Ανακάτεψε λεμόνι με ροδόνερο και πέρασε με ένα βαμβάκι τις επιφάνεις που έχουν πρόβλημα. Άφησε για μία ώρα να ενεργήσει και ακολούθησε την διαδικασία για 15 με 20 ημέρες. Τα αποτελέσμα είναι ιδανικά.

Έτοιμη!

Αν πάλι δεν είσαι και πολύ fan των παραπάνω, τότε να σου θυμίσω ότι η πρόληψη της επιδερμίδας και του δέρματος είναι σημαντική. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που τα βοηθούν. Ένα από αυτά, είναι και το SkinCeuticals Hydrating B5 το οποίο αναπληρώνει την λιπαρότητα, αποκαθιστά την λάμψη της επιδερμίδας, και συνιστάται για χρήση σε συνδυασμό με θεραπείες με βιταμίνη C. To 70% αποτελείται από νερό, και γι’αυτό τον λόγο κάνει για όλους τους τύπους του δέρματος.

Hydrating B5