Η  Όπρα Γουίνφρεϊ είναι γνωστή σε όλο τον πλανήτη. Μπορεί να σας εκπλήξει αλλά είναι 67 ετών και έχει αψεγάδιαστο δέρμα. Ποιο να είναι άραγε το μυστικό της και τι κάνει για να διατηρεί το δέρμα της σε αυτή την κατάσταση;

Σύμφωνα με την ίδια, αυτές είναι κάποιες από τις 4 κορυφαίες επιλογές περιποίησής της

Έχει ως βασική και πρώτη προτεραιότητα τον καθαρισμό

Ο καθαρισμός είναι το πιο σημαντικό μέρος μιας ρουτίνας περιποίησης δέρματος. Το δέρμα,  κουράζεται από την ηλιακή ακτινοβολία και θαμπώνει από τη ρύπανση και το μακιγιάζ, άρα ο  σχολαστικός καθαρισμός κάθε βράδυ, είναι θεμελιώδους σημασίας. Επιλέξτε προσεκτικά το καθαριστικό σας ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας και την ηλικία σας.

Δεν ξεχνά ποτέ, μα ποτέ, την ενυδάτωση

Προσέχει πολύ να μην είναι ζεστό το νερό με το οποίο φροντίζει το δέρμα καθώς αυτό ξηραίνει την επιδερμίδα. Χρησιμοποιεί ιαματικά νερά που ενυδατώνουν και προτιμά ενυδατικές  κρέμες με πλούσιες, λιπαρές υφές που περιέχουν μεταξύ άλλων, υαλουρονικό οξύ, αλόη, βούτυρο καριτέ και άλλα συστατικά που ανανεώνουν την  ισορροπία του υδρολιπικού φραγμού της επιδερμίδας. Επίσης, δεν ξεχνά την ενισχυμένη εντατική ενυδάτωση με μάσκες και ορούς.

Προσεγγίζει την περιποίηση της επιδερμίδας από μέσα προς τα έξω.

Η Όπρα άρχισε να ασχολείται με τη γεωργία το 2013, όταν αγόρασε μια φάρμα 60 στρεμμάτων στο Μάουι της Χαβάης και από τότε έχει στη διάθεσή της φρέσκα προϊόντα που η ίδια παράγει. Μερικές από τις τροφές που προτιμά για να ενισχύσει το δέρμα της περιλαμβάνουν αβοκάντο, μπρόκολο, βατόμουρα, σπανάκι και γλυκοπατάτες ενώ δεν ξεχνά να πίνει πολύ νερό  για να τροφοδοτεί τον οργανισμό της εσωτερικά.

Δίνει προσοχή και σε άλλα σημεία του σώματος

Σίγουρα, το πρόσωπό είναι το βασικό σημείο περιποίησης αλλά η Όπρα δεν ξεχνά και άλλες περιοχές όπως τα χέρια. Ενυδατώνει βαθιά το δέρμα στην περιοχή των χεριών που είναι συχνά ξηρό, ειδικά τώρα με την πανδημία και το συχνό πλύσιμο και για το λόγο αυτό έχει πλούσιες ενυδατικές κρέμες χεριών παντού: στην τσάντα, στο αυτοκίνητο και στο σπίτι της.