Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που θέλουν να έχουν ένα λαμπερό δέρμα χωρίς πολλές ατέλειες -και αλήθεια προσπαθείς να το πετύχεις με την χρήση καλών προϊόντων της αγοράς. Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καθημερινά κάνεις κάποια πολύ σημαντικά λάθη, που δεν βοηθούν το δέρμα σου να μείνει καθαρό. Κάποια δεν τα περίμενες σίγουρα:

1. Δεν ξεβάφεσαι πριν κοιμηθείς

Το έχουμε πει πολλές φορές, ότι το βράδυ πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις ντεμακιγιάζ. Ακόμα κι όταν δεν έχεις καθόλου κουράγιο και τα μάτια σου κλείνουν. Το δέρμα σου δεν θα ανασάνει καθόλου και την επόμενη μέρα θα δεις τα ενοχλητικά σπυράκια στο πρόσωπό σου.

2. Κι αφού εμφανιστούν τα σπυράκια, τα σπας

Δεν τα θες προφανώς στο πρόσωπο σου, ούτε μπορείς να τα καλύψεις με make up. Γι’αυτό κάνεις το λάθος και τα σπας, προκαλώντας έτσι να βγάλεις περισσότερα. Ένα εξαφανίζεις, δέκα εμφανίζεις.

3. Δεν κοιμάσαι αρκετά

Όσο κι αν τρέχεις με την δουλειά και τις ευθύνες, πρέπει να αφιερώνεις οπωσδήποτε ένα 8ωρο ύπνου. Μόνο έτσι το δέρμα σου θα ξεκουραστεί και θα αναπλαθεί όπως χρειάζεται. Ο λίγος ύπνος επίσης είναι υπεύθυνος και για τα κιλά που ενδεχομένως να έχεις τελευταία.

4. Τρως ζάχαρη χωρίς όριο

Όσο κι αν την λατρεύεις, όσο κι αν πιστεύεις ότι θα μπορούσες να ζήσεις μόνο με γλυκα, πρέπει να ξέρεις ότι η ζάχαρη χαλαρώνει το δέρμα και βλάπτει το κολλαγόνο του. Περιόρισε τα όσο γίνεται περισσότερο λοιπόν.

5. Πότε καθάρισες τελευταία φορά το κινητό;

Το κινητό είναι εστία άπειρων μικροβίων και είναι λογικό. Το έχεις στο χέρι σου όλη μέρα και το ακουμπάς όπου βρεις. Αυτό σημαίνει ότι αυτά που μεταφέρονται στα χέρια σου αναπόφευκτα μεταφέρονται σε όλο το σώμα σου και αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει όταν το κινητό έρχεται σε επαφή με το αυτί σου για να μιλήσεις. Μη ξεχνάς να το καθαρίζεις κάθε μέρα με υγρά μαντηλάκια.

6. Δεν φοράς τα γυαλιά μυωπίας σου

Το λάθος που κάνουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Επειδή νομίζεις ότι τα γυαλιά της μυωπίας σου δεν σου πηγαίνουν, προτιμάς να βγαίνεις έξω και να στραβώνεσαι. Με το να μισοκλείνεις κάθε φορά τα μάτια σου για να δεις καλύτερα, προκαλείς ρυτίδες γύρω απ’τα μάτια. Μία καλή λύση είναι να αγοράσεις φακούς επαφής. Θα σε σώσουν.

7. Tο σκραμπ δεν κάνει τόσο καλό τελικά

Η χρήση του σκραμπ πρέπει να είναι όσο περιορισμένη γίνεται. Βοηθάει μεν το δέρμα για να γίνεται καθαρό και φρέσκο, αλλά αν αυτό το κάνεις συνέχεια τότε αφαιρείς όλα τα έλαια απ΄το δέρμα σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται ξηρό.