Το να δωρίζουμε μαλλιά μπορεί για εμάς να είναι μία μικρή πράξη που δεν μας κοστίζει τίποτα αλλά για μερικές άνεργες και άπορες καρκινοπαθείς γυναίκες είναι κάτι το πολύ σημαντικό. Έτσι, θα μπορέσουν να αλλάξουν δωρεάν περούκα. Για να δωρίσετε όμως τα μαλλιά σας, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν τα μαλλιά σας και να γίνουν μία χρηστική περούκα.

Εάν δεν θέλετε να κάνετε εσείς την διαδικασία, μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε κομμωτήριο για να σας κόψουν. Τα κομμωτήρια δεν συνεργάζονται απευθείας με προγράμματα δωρεάς μαλλιών αλλά πολλά παίρνουν την πρωτοβουλία να στείλουν σε μερικά. Καλύτερα να απευθυνθείτε σε κέντρο που εμπιστεύεστε, καθώς έχουν γίνει και καταγγελίες ότι πολλοί χρησιμοποιούν τον εθελοντισμό ως πρόφαση για να φτιάξουν δωρεάν περούκες που θα πουλήσουν για μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Εναλλακτικά, κόβετε την αλογοουρά σας – αφού πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις – την δένετε με λαστιχάκια στην κορυφή και στο τέλος της και την βάζετε σε πλαστικό σακουλάκι. Μπορείτε να το δείτε και σας μία πολύ ωραία ευκαιρία να ανανεώσετε την κουπ σας! Εξάλλου, είναι για καλό σκοπό!

1. Το μήκος

Για να δωρίσεις μαλλιά, θα πρέπει να έχουν φτάσει τουλάχιστον το μήκος των 20 εκατοστών. Πιάνετε τα μαλλιά σε αλογοουρά με ένα λαστιχάκι και μετράτε τα μαλλιά ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι που συγκρατεί την αλογοουρά έως τις άκρες. Θα πρέπει να φτάνουν τα 20 εκατοστά. Εάν όχι, κάντε λίγη ακόμη υπομονή μερικούς μήνες. Δωρεές κοντύτερων μαλλιών δεν είναι δυνατό να αξιοποιηθούν.

2. Χημική επεξεργασία

Για να δεχτούν την δωρεά σας, θα πρέπει να μαλλιά να μην έχουν υποστεί οποιαδήποτε χημική επεξεργασία (πχ βαφή, ισιωτική, περμανάντ). Τα μαλλιά μπορούν να είναι βαμμένα με φυτικές βαφές, χρωμοσαμπουάν και ημι-μόνιμες βαφές. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί ντεκαπάζ, μόνιμη βαφή ή χημική επεξεργασία όπως brazilian keratin.

3. Λευκές τρίχες

Τα μαλλιά που θα δώσετε θα πρέπει να μην έχουν πολλές λευκές τρίχες. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχουν λιγότερο από 5% λευκές τρίχες. Δεν μπορείτε να μετρήσετε το ποσοστό των λευκών, γι’ αυτό, έχετε στον νου σας απλά να μη στείλετε μαλλιά γκρίζα ή εντελώς λευκά.

4. Το είδος των μαλλιών

Σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά. Μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας για να μετρήσετε. Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα και τελείως στεγνά, χωρίς προϊόντα styling.

Μπορείτε να στείλετε τις κοτσίδες σας στο πρόγραμμα ‘Χάρισε Δύναμη’ κάνοντας την αίτησή σας εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.