Μία fashion στιγμή πέρασε στην ιστορία, όταν η ιαπωνική Wacko Maria συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Vans και μας έφεραν τα πιο ανατρεπτικά σχέδια στα κλασικά υποδήματα, που τόσο αγαπάμε. Η αγάπη για τη μουσική και τη συλλεκτική κουλτούρα ενώνει τη σειρά Vault by Vans και το brand Wacko Maria, με έδρα το Τόκιο. Ρίξαμε μία ματιά στην συλλογή και θέλουμε και εμείς να κοσμούν cute βινύλια τα πόδια μας. 

Vans x Wacko Maria: Λίγη ιστορία πίσω από την νέα συνεργασία

Οι συλλογές Vault της Vans είναι αφιερωμένες στην ανάδειξη της δημιουργικής έκφρασης και της δεξιοτεχνίας σε κάθε μορφή, επομένως η συνεργασία με τη Wacko Maria ήταν μία προφανής κίνηση. Το ιαπωνικό fashion brand, που ιδρύθηκε το 2005 από τον Atsuhiko Mori, είναι γνωστό για τα υψηλής ποιότητας υλικά και την καλλιτεχνική του φύση.

Έχοντας ιδρυθεί στο Τόκιο με τη φιλοσοφία «η μουσική κινητοποιεί τη φαντασία», το brand Wacko Maria αντλεί επίσης έμπνευση από τον κινηματογράφο και την τέχνη. Οι συλλογές είναι γνωστές για την πρωτοτυπία  τους, δίνοντας έμφαση στη χειροτεχνία και τη λεπτομέρεια. Η πρώτη επιχειρηματική κίνηση του Mori ήταν το μπαρ “Rock Steady” και η αγάπη του για τη μουσική παραμένει ακόμα στον πυρήνα του brand Wacko Maria. Όπως και για τη Vans, η μουσική, η τέχνη και το street culture, βρίσκονται στο επίκεντρο όλων όσων κάνει το brand Wacko Maria, επηρεάζοντας την κατεύθυνση της κάθε σεζόν και τη φωνή του brand προς το κοινό.

Τα δύο special drops κάνουν την εμφάνισή τους αυτήν την Άνοιξη

Φέτος την άνοιξη, Vault by Vans και Wacko Maria συνεργάζονται για να παρουσιάσουν δύο special drops, ένα τον Μάρτιο και ένα λίγο αργότερα, μέσα στη σεζόν. Το ιαπωνικό brand φέρνει τη μοναδική αισθητική του στο πρώτο μοντέλο της Vans, το Authentic, με ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο δίσκου βινυλίου, που ενσωματώνει το εμβληματικό σχέδιο Vans Checkerboard στo πλάι και τη μέση του μοντέλου. Οι λεπτομέρειες σε μαύρη απόχρωση -όπως το επάνω μέρος του μοντέλου, το τελείωμα του υφάσματος που δημιουργεί αντίθεση και η ρίγα περιμετρικά στον πάτο- δίνουν καλύτερη σχεδιαστική απόδοση και δημιουργούν μια pop art αίσθηση. Η συλλογή παρουσιάζει το μοντέλο OG Authentic LX σε τρεις αποχρώσεις: απαλό γαλάζιο, ανοιχτό ροζ και κλασικό λευκό. Το brand Wacko Maria εκφράζεται συχνά μέσα από μοτίβα και παραδοσιακά ιαπωνικά γραφικά, συμπεριλαμβάνοντας και την κουλτούρα του βινυλίου, του κινηματογράφου και της τέχνης.

 

Το πρώτο drop της συλλογής Vans x Wacko Maria είναι ήδη διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής παγκοσμίως, που διαθέτουν τις συλλογές Vault, από τις 20 Μαρτίου, 2021.