Τα μακριά και πλούσια μαλλιά είναι όνειρο πολλών γυναικών. Για κάποιες είναι πολύ εύκολο να τα μακρύνουν, και για κάποιες άλλες όχι και τόσο. Καταρχάς να τονίσουμε οτι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και τα μαλλιά δεν μακραίνουν σε όλους με τον ίδιο ρυθμό. Υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την ανάπτυξη των μαλλιών σου. Και ένας κύριος είναι η διατροφή. Το τι λαμβάνει το σώμα σου από τις τροφές που καταναλώνεις είναι κάτι που επηρεάζει άμεσα την υγεία σου, και φυσικά και την υγεία των μαλλιών σου.

how-to-grow-your-hair-faster-food

Υπάρχουν κάποια θρεπτικά συστατικά που βοηθούν περισσότερα τα μαλλιά σου να μακρύνουν και να είναι πιο υγιή και λαμπερά. Ποιες τροφές όμως πρέπει να καταναλώνεις;

  1. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να επηρεάσει τα μαλλιά σου. Γι αυτό φρόντισε να καταναλώνεις, φασόλια, φακές, άπαχο κόκκινο κρέας, πράσινα λαχανικά και κρόκο αυγού.

  1. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D βοηθά τις ρίζες των μαλλιών σου να δυναμώσουν οπότε θα έχεις πιο πλούσια μαλλιά. Πρόσθεσε στην διατροφή σου, τυρί, κρέας, αυγά και γάλα.

  1. Τροφές πλούσιες σε Ω-3

Τα καλα λιπαρά που περιέχουν, θα βοηθήσουν στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Τροφές όπως σολωμός, σαρδέλες και καρύδια είναι ιδανικές.

  1. Τροφές πλούσιες σε πρωτείνη

Οι τρίχες μας αποτελούνται κυρίως από κερατίνη και πρωτεΐνη. Φρόντισε η διατροφή σου να περιέχει πρωτεΐνη για να αναπτυχθούν τα μαλλιά σου, δηλαδή κρέας, ψάρι, αυγά, γάλα και γιαούρτι.