Μπορεί πριν από λίγα χρόνια αυτή η πιθανότητα να φάνταζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο η Lauren Bowker του The Unseen το έκανε πραγματικότητα. Η Bowker είναι χημικός και fashion designer και γνωστή για τις “αλχημείες” που προσπαθεί να φέρει στον κόσμο της μόδας παρουσιάζοντας πρωτοποριακά πράγματα. Αυτή τη φορά η καινούργια της εφεύρεση είναι κάτι το μοναδικό. Βαφή μαλλιών που αλλάζει αποχρώσεις ανάλογα με τη θερμοκρασία του σώματος και του περιβάλλοντος!

Την έμπνευση η Bowker την πήρε ενώ έβλεπε ένα παλιό φιλμ των 90s το The Craft. Εκεί σε μία σκηνή μία ηθοποιός άλλαξε το χρώμα των μαλλιών της περνώντας τα δάχτυλά της μέσα από τα μαλλιά της. Εκεί η Bowker είπε “Θα μπορούσα να το κάνω αυτό”.

Μετά από πολλές δοκιμές η Bowker και η ομάδα της βρήκαν τη βαφή μαλλιών που αλλάζει χρώμα εάν ανέβει για παράδειγμα η θερμοκρασία του σώματός σου. Δηλαδή εάν νιώσεις ντροπή ή αν δεις κάποιον στο δωμάτιο που σου αρέσει, τότε τα μαλλιά σου θα αλλάξουν απόχρωση! Είναι η βαφή που θα ακολουθεί ότι “οδηγίες” του δίνει το σώμα σου. Και όχι μόνο. Εάν βγεις έξω στο κρύο αμέσως το ξανθό μαλλί σου θα γίνει μπλε του πάγου! 
Φυσικά μέχρι να φτάσει η βαφή στην αγορά θα περάσει λίγος καιρός. Ήδη δοκιμάζουν επτά αποχρώσεις και περιμένουν να κλείσουν συμφωνία με μεγάλη εταιρεία καλλυντικών. Φανταστείτε το! Να αλλάζεις χρώμα μαλλιών μέσα σε δευτερόλεπτα λες και παίζεις σε ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Πηγή: Fast Company