Τα vegan προϊόντα έχουν κερδίσει “έδαφος” στις προτιμήσεις τα τελευταία χρόνια. Αρχικά, είδαμε δεκάδες τρόφιμα στην κατηγορία να κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια, πήραν σειρά τα προϊόντα περιποίησης. Σήμερα κυκλοφορούν πλήθος καλλυντικών και προϊόντων σωματικής υγιεινής, με τα οποία μπορείς να πειραματιστείς. Γιατί όμως να προτιμήσεις ένα vegan προϊόν και όχι κάποιο με ζωικά συστατικά όπως είχες συνηθίσει μέχρι σήμερα; Οι λόγοι είναι αρκετοί:

-Cruelty Free και 100% Vegan

Ένα προϊόν χαρακτηρίζεται vegan όταν δεν περιέχει ζωικά συστατικά. Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως όμως τους φιλόζωους είναι ο όρος “cruelty-free”. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα δεν έχουν πειραματιστεί σε ζώα. Αν σκέφτεσαι να δοκιμάσεις τα εν λόγω προϊόντα υποκινούμενη από αισθήματα φιλοζωίας, φρόντισε να βρεις εταιρείες με σήμανση cruelty-free.

-Κυριαρχία λουλουδιών και βοτάνων

Τα vegan προϊόντα περιποίησης συνήθως μυούν τη γυναίκα στον κόσμο των λουλουδιών και των βοτάνων. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία συνδυάζουν καινοτόμες βοτανικές τεχνολογίες υψηλής απόδοσης. Παράλληλα, συχνά χρησιμοποιούνται και συσκευασίες που είναι πιο φιλικές για το περιβάλλον.

-Μπορείς να φέρεις την αλλαγή

Οι επιλογές μας μπορούν να οδηγήσουν σε ένα λιγότερο βίαιο μέλλον. Αν οι πειραματισμοί σε ζώα από την παγκόσμια βιομηχανία σε ενοχλεί, επιλέγοντας vegan καλλυντικά μπορείς να περάσεις ένα μήνυμα.

Μια εταιρεία που θα μπορούσες να προτιμήσεις είναι η Aveda. Η υψηλής απόδοσης φυτική μάρκα περιποίησης μαλλιών με αποστολή την βιωσιμότητα, ανακοίνωσε την άφιξη του ελληνικού ηλεκτρονικού της καταστήματος. Στο www.aveda.gr, το οποίο βρίσκεται ήδη στον αέρα, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να ψωνίζουν online τα αγαπημένα τους hair-care, skincare, body-care και aromacare και να επωφεληθούν από υπέροχες προσφορές και προνόμια.

Το άκρως user-friendly, ελληνικό e-shop προσφέρει πανεύκολη πλοήγηση και πρόσβαση στην πλήρη συλλογή προϊόντων της Aveda, η οποία από τον Ιανουάριο 2021 δεν περιέχει κανένα συστατικό ζωικής προέλευσης, καθιστώντας το brand 100% vegan. Περιπλανήσου μέσα στο ηλεκτρονικό κατάστημα και ανακάλυψε όλα τα προϊόντα της Aveda. Εξερεύνησε τα συστατικά τους και ενημερώσου με tips για βέλτιστα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Αυτή την άνοιξη επιλέγουμε vegan κρέμες χεριών